Mellansvenska mästerskapet i trolleri i Enköping

Lördagen den 14 september höll Curtelle sin 7:e upplaga av Mellansvenska Mästerskapet i trolleri. Vi tog husbilen till Enköping redan dagen innan, för Enköping är en vacker stad. Fantastiska parker, vackra miljöer t.ex. längs Enköpingsån, njutbara platser vid gästhamnen ”“ och en stor och servicevänlig damekipering”¦

Klockan 10.00 på lördagen var Kryddgårdens samlingssal väl befolkad av trollkarlar. Vihagen och Dannyman hade plockat upp massor av försäljningsmaterial som lockade och Bosse demonstrerade villigt auktionsmaterialet. Kaffe och smörgåsar fanns på plats. Curtelle, som hade haft en svår gårdag, var nu riktigt pigg och höll ordning på det mesta.

DSC_0311

Bosse Jonsson med det imponerande auktionsbordet

DSC_0313

Curtelle som auktionsutropare

Första programpunkten klockan 10.45 var auktionen. Mycket av intresse fanns bland de 33 utropen, t.ex. fin rekvisita skänkt till blomsterfonden av Jan Jansson (SMC:s bokmecenat). Buden var delvis ganska låga (Harries gamla citronlådor 80:-, tavlor med trollerimotiv 50:- st, vandrande tärning 50:-, massor med dukar 80:-, en Mac Urga-kanna 50:-) men några på bättre nivå (låda i låda extra 500:-, befriad tärning 300:-, Vandrande måne 300:-) Magi-Arkivet fick med sig ett antal intressanta saker.

Nu stod maten klar i Kryddgårdens restaurang ”“ fisk eller kött med tillbehör ”“ vid reserverade bord.

Och så startade tävlingen ”“ hela 7 tävlande ”“ som höll på mellan 13.00-14.30. Salen var väl besatt för nu var det fritt fram för lekmän (om man betalade en slant) och det var de som skulle rösta på mest underhållande akt.

  1. 1. Oscar Nelin hade fixat med kamera och storduk så att alla skulle kunna se hans två kortkonster.
  2. Mr Ess trollade på sitt speciella sätt med flygande duk, ABC-kuberna, Getingtrick, rep till ringar, dukproduktion.
  3. Erik Hansen gjorde bra korttrick – ett med jättelek och ett med en osynlig lek samt böjde sked. Allt till humoristiskt föredrag på svenska med amerikansk brytning.
  4. Kim Gordon trollande fram en flaska ur duk, ett korttrick där åskådarens lek blir en glasskiva, Smart Ass med kändisnamn.
  5. Simon Almers visade sin vinnarakt från SM. Svår att beskriva ”“ ska ses. Men grammofonskivor, bollmanipulationer, en lysande lampa förekommer ”“ allt till härlig musik.
  6. Samuel Varg visade sin version av Gun of Anckarström och en originell avslutning med publikassistenten.
  7. Jonnie Bojj buktalade med en baby och en gubbe, som kunde trolla.

DSC_0318 DSC_0322

Oskar Nelin, Mr Ess

DSC_0333 DSC_0335

Eric Hansen, Kim Gordon

DSC_0345

Simon Almers

DSC_0364 DSC_0370

Samuel Varg med publikassistent, Jonnie Bojj

DSC_0340

Pausunderhållaren Thord Malmström

Medan rösterna räknades gjorde Mr Dannyman en familjeföreställning. Entré som en riktig trollkarl anses ska se ut ”“ och sen blev det professionell underhållning. Damen bredvid mig skrattade så hon tjöt – och visst är han rolig den gode Dannyman! Käpp till duk, schal genom halsen, handskar till blombukett, Pelle Kanin, Indiska repet, Ringspelet med pojke, glas som tappar foten, 20th Century Silks, Parasollillusionen.

DSC_0371 DSC_0387

DSC_0378 DSC_0385

Mr Dannyman i full aktion

Så blev det prisutdelning:

  1. Simon Almers ”“ årets Mellansvenska Mästare i trolleri (för andra gången!)
  2. Kim Gordon
  3. Jonnie Bojj

DSC_0398a

Mellansvenske mästaren i trolleri 2013 Simon Almers

Klockan 16.00 fick vi dagens sista programpunkt ”“ seminarium av Daniel Risman (Mr Dannyman). Han pratade mest om företagsanpassat trolleri ”“ och det är ju där de mesta pengarna ligger.  Professor´s Nightmare, sedelförvandlingar, prickkortet, ett trick med flingpaket fladdrade förbi, och det var många bra synpunkter och tips vi fick under 50 minuter.

DSC_0408 DSC_0404

Daniel Risman i sitt seminarium

Klockan 17.00 skulle lokalen utrymmas, annars hade vi nog kunnat stannat både till 17.00, 18.00 och 19.00 och pratat. Fast inte Curtelle ”“ han var trött efter en jobbig dag. Men vi hoppas han orkar hålla i en lika trevlig dag 2014! Och kom gärna ännu flera då ”“ och SMC! Lägg inte ett seminarium av en storstjärna samtidigt då. Många kan ju tro att det ska ge mera än en dag i Enköping!

Vi låg kvar i Enköping, och på söndagmorgonen tog vi omvägen över Norrköping och besökte Galleriet NP33 (håll namnet i minnet – det kan komma att betyda en hel del för svenskt trolleri!) och hälsade på Tim Star i Kolmården. Vi hade en del att diskutera om kommande gemensamma aktiviteter och jag passade även på att visa Tim mina auktionsfynd.

DSC_0417 DSC_0423

 Tim Star tittar på auktionsfynden och rätade ut ett frågetecken – givetvis!

Foto Gertrud Nilsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Mellansvenska mästerskapet i trolleri i Enköping”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.