MIC:s februarimöte

Till Moderna Illusionisters Cirkels första möte för året den 4 februari hade ett 25-tal medlemmar samlats. Som vanligt blev det mingel med prat och titt på ”dealernas” bord ”“ Don Feri, Charlie Stone, Tommy Aarna ”“ innan mötet startade.

 Jag hade tagit med mig en ”Wonder Clock” som jag inte kunde hitta en lösning på ”“ men det fixar Tim Star på minuten, trodde jag. Men icke ”“ han hade aldrig sett denna versionen och trots att MICs andra trollerigeni ”“ Tomas Blomberg ”“ också hjälpte till i en halvtimme stod de rådlösa. Så ”“ av en slump ”“ hittades den geniala lösningen! Sådant känns skönt! 

P1030483

Tim Star och Tomas Blomberg med Wonder Clock

Kvällens program skulle vara så här: ”œVi trollar tillsammans in det nya året ”“ ta med dina bästa trick och visa upp dem. Tanken med mötet är att vi ska umgås och trolla för och med varandra i god gemenskap. Det är också tänkt att en annan programpunkt under mötet skall vara att vi tillsammans pratar om och diskutera hur vi medlemmar vill att det kommande årets kalendarium bör/kan se ut.”

Efter medlemsinformation som bl.a. innefattade att en ny medlem  – Erik Hallbäck ”“ hälsades välkommen och att uppgiften att MIC inte fått ihop något lag till Stadsmästerskapet i Västerås meddelades, så började trollandet.

Först ut var presidenten Klas Larsson som utförde Celebrity Smart Ass med hjälp av Martin Nilsson. Martin fortsatt med en längre reprutin. Stuart Robertson kunde hitta vem som tagit den udda bollen ur en påse bollar. Christer Nilsson visade Gentleman Jack-tricket “Room number 165”, där en hotellrumsnyckels nummer spelar huvudrollen samt George Blake´s “Hat trick”, där två åskådare väljer samma huvudbonader av 10 olika. Don Feri excellerade med Chink a Chink, ett korttrick och en fängselbefrielse.

P1030484 P1030488

Klas Larsson trollar för Martin Nilsson, Martin Nilsson med rep

P1030492

Applåderande publik

P1030494 P1030503

Stuart Robertson, Don Feri med ständige assistenten Martin Nilsson

P1030497

Mikael Torin och Jesper Massi assisterar Christer Nilsson (foto Klas Larsson)

Efter kaffepaus visade Heinz Maresch sin speciella penna som kunde avslöja var en åskådare hade pekat på ett spelkort. Zeth trollade med kort tillsammans med Martin. Tim Star fick avsluta trollandet genom att imponera med sin träningsrutin, mynttrick och Chink a Chink bl.a.

P1030506 P1030509

Heinz Maresch, Mr Zeth

P1030512

Tim Star

Sen följde en livlig diskussion om årets kommande program ”“ svenska eller utländska senminariehållare, ska vi ha kvällens värd, ska vi sitta i små grupper och visa trolleri för varandra, ska vi ha gästtrollare osv. Ja, det blir svårt att tillfredsställa alla, men troligen  får det bli en blandning, som förhoppningsvis ska göra de flesta nöjda. Vi litar på styrelsen!

Text och foto Christer Nilsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.