MICs försommarfest

Lördagen den 18 maj var det dags för Moderna Illusionisters Cirkels årliga försommarfest. I år skulle vi mestadels vara i Janne Näsströms nyresta cirkustält i Fårhult. Gertrud och jag var där i god tid så jag hann inspektera tältet och prata lite med Janne och Carina.

DSC_9399

Tommy Aarna, Ulf Kjell-Berger, Tomas Blomberg

Snart kom Tommy Aarna och plockade upp rekvista till försäljning, Klas Larsson som hämtat artisten Christian Kontti på Arlanda och en och annan bilresande festdeltagare anlände. Men de flesta kom ju i den gratisbuss som MIC bjöd på Norrköping-Fårhult. Sammanlagt blev vi cirka 50 stycken som samlats för att fira MICs 45 år.

DSC_9405

Christer, Mr Ess, Ylva Willardo

Det började klockan 13.00 med en buffé på Värdshuset Gröna Tuppen. Därefter höll Christian Kontti, Norge, i tältet ett 40 minuters seminarium med andemeningen ”enkelhet är det bästa”. Kaffe och en god rabarberkaka följde medan en och annan regnskur föll.

DSC_9415

Chistian Kontti

Klockan 15.00 började den efterlängtade galashowen. Mr Zeth gjorde en oväntad entré där han medelst ett korttrick gjorde reklam för en insamling till cancerfonden. Christian Kontti försökte roa oss med mimisk stand up. Så kom tältägaren Janne Näsström in på scenen och berättade om tältet och planerna för det. T.ex. står 23 föreställningar trolleri på schemat men tältet kommer även att användas för andra aktiviteter.

DSC_9420

Janne Näsström

Janne och hans hustru Carina utförde Svärdkorgen, klot ur attacheväska, dukfärgningen i handen, saft i tidning, rivs sönder och görs hel, Multum in Reverse, duk i glödlampa, svävande golvlampa, huvudet trollas bort på Carina.

DSC_9431

Och så showens stjärna ”“ Love. Flashsnöre – duk, stol ur påse!, tennisbollproduktion, duva på trollstav, mobilmagneten, eld ur mobil, reprutin. Vilken showman – det är inte trickförevisningar – det är underhållning av högsta klass. Jag bjuds upp på scenen och får dra ett kort, kläds på – och plötsligt dras ett rep rakt genom kroppen och jag står där i bh och trosor… och det dragna kortet finns i bhn.

DSC_9433 DSC_9439

Benny Sjöö får komma upp och det blir lite skämt med en pistol. “Odens öga” görs bättre än jag sett någon göra tricket tidigare. Inga-Lill Sjöö lånar ut en ring – Loves “pacemaker” börjar ryka – ringen försvinner efter att ha blivit tillputsad och återfinns i Ring in Salt. Pappersvikningen med kistan presenteras som reklam för Fonus… Notboken med lättklädda tjejer, trick med en kopp och ett fat, Willardos armbandsur försvinner och hittas i en Heinz bönburk som låg i en förseglad låda. Kniven genom armen på en åskådare.

DSC_9444 DSC_9452

Oj, vilken show! Klockan är nu 16.45 och det är dags för busspassagerarna att ta plats och åka hem – fortfarande skrattande åt Loves alla skämt!

Foto Gertrud Nilsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.