Rex Mundivalsen – en cirkusbok

Toni Rhodin har skrivit färdigt första delen av tre i en släktkrönika som tar läsaren på en hisnande resa bakåt i tiden tillsammans med positivhalare, björnförare, akrobater och domptörer. Vi kommer att få möta legendariska personligheter som fotsvetts-Karlsson, Julia Pastrana och inte minst författarens farfar Brazil Jack, vars självupplevda äventyr i den svenska cirkus-, tivoli- och marknadsvärlden är skickligt inflätade i historien om familjen Mundi.

I denna första del möter vi Rex som fram tills nu har levt med sin mamma som en alldeles vanlig skolgosse i Skåne. Omständigheterna placerar honom plötsligt mitt i den underbara cirkusvärld han hittills bara kunnat drömma om. Han får lära känna ponnyer, getter, lamadjur m.fl cirkusdjur, starka miss Goliat, jonglören Harry, trollkarlen Bouncing osv. Ska bli spännande att läsa fortsättningen!

Toni Rhodin är skådespelare, varietédirektör, manusförfattare, cirkuskonferencier och populär föredragshållare med ett livslångt och djupt cirkusintresse. Hans far var Teddy Rhodin, balettdansare, balettchef och skådespelare och hans farbror var Trolle Rhodin, cirkusdirektör. Farfar hette Brazil Jack och farfars far Max Alexander. Släkten har mer än hundraåriga cirkustraditioner.

Boken kostar 200:-, är på 220 sidor och finns bl.a. att fås i det utgivande förlaget Kiras webshop http://shop.textalk.se/se/article.php?id=15613&art=17182824

“Rex Mundi”, är en Bostonvals skriven 1912 av Brazil Jack.

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Rex Mundivalsen – en cirkusbok”

 1. Jag köpte boken bums.
  Jag sträckläste dom över 200 sidorna. “Cirkusspråket” är ju en blandning av alla europeiska språk, men författaren har lyckats att sätta bokstäver på språket.
  Det är ingen “nyckelroman” men i persongalleriet anar man många förebilder.
  Lite fördel har man nog om man vistats i denna miljö.
  Köp boken och ha några trevliga timmar.
  Bok nr 2 är klar, och kommer att släppas inom kort, där är handlingen förlagd hundra år tillbaka i tiden…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.