Seminarium på Magic Bar med Gay Ljungberg

Jag har precis kommit hem från ett suveränt seminarium med Gay Ljungberg på trolleri-restaurangen Magic Bar.

Seminariet inleddes med en tyst minut för Johnny Lonn ledd av SMC´s president Axel Adlercreutz och lite information om kommande händelser inom SMC och på Magic Bar där det inte minst slogs ett slag för minneskvällen för Johnny Lonn den 22 maj på nämnda etablissemang.

När Gay började delade han frikostigt med sig av sin erfarenhet av hur man hanterar publik och assistenter på scen. Till en början pratade Gay om om hur man hanterar medhjälpare på scen, speciellt den lite mer besvärliga sorten, tex barn som blir för nyfikna. Ett roligt exemplet var där Gay fångade upp det lilla barnet som gått ”vilse” på scenen och där han i micken undrade om det fanns några fosterföräldrar som kunde tänka sig att ta hand om barnet eftersom det uppenbarligen inte hade någon förälder med sig som passade barnet 😉 Problemet löst på ett för publiken roligt sätt ! I övrigt fick vi även en del tips hur man får assistenter på scen att stå/sitta där man vill att de ska vara och även hur man väljer ut rätt assistenter.

Det blev även en del praktiskt trolleri och vi fick tex se versioner av tex Professors Nightmare, Gays rutin med mismade flag och nested wands. Till sist även en alternativ rutin med den populära målarboken där Gay på ett roligt sätt visade hur han får stor interaktion med sin publik, både barn och vuxna.

Tror vi alla ca 20 personer som deltog på seminaret hade stor behållning av det generösa sätt Gay delade med sig av sin erfarenhet från sina många år i branschen.

Tack Gay!

Andreas Aspsäter

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.