Självverkande och självförverkligande korttrolleri av Stefan Eriksson

“Självverkande och självförverkligande korttrolleri” var namnet på den lecture som Stefan Eriksson bjöd oss ca 20 deltagare på den 7 maj på SMC´s månadsmöte på Magic Bar. 

lecture SE

Första delen av seminariet handlade om just självverkande kortmagi, hur självverkande de var kan man kanske diskutera med tanke på allt som man behövde hålla ordning på för att få till det 😉 Utgångspunkten var iaf att effekterna uppstod utan ”moves” och handlade istället om exempelvis cyklisk stacking, där Stefan visade ett antal olika effekter som kan göras med denna metod. 

Vidare visades en intressant uppföljare till det klassiska 21-kortstricket, ni vet där man lägger ut kort i 3 rader, åskadaren tänker på ett kort, korten samlas upp osv..Mycket bra effekt med 2 nyckelkort som man kan lura åskådare som kan 21-kortstricket med. 

No method card trick var en annan bra rutin som Stefan använde sig av vid SM 2011 och som under seminariet lurade oss åskådare (iaf mig). Det gick ut på att åskådaren lyfte av 3 högar och ”valde” det översta kortet i en av högarna och Stefan visste naturligtvis vilket kort det var, rutinen gick under numrets gång ut på att visa att han inte använde någon av de vanligaste metoderna. Mycket underhållande. 

Den ”självförverkligande” delen av seminariet inleddes med världens snabbaste korttrick. Så snabbt att det nästan är en besvikelse enligt Stefan själv. En effekt där två signerade kort byter plats. 

Till slut blev det några annorlunda ambitious card liknande rutiner som garanterat inte är självverkande, utan mer tekniskt krävande. 

lecture SE1

Vid något tillfälle blev det också en del diskussion allmänt om kortmagi, närmare bestämt  huruvida en ökad svårighetsgrad i utförandet är bättre än en enkel metod om effekten för åskådaren är detsamma. Gruppen var garanterat inte överens, något att fundera på! 

Sammantaget en trevlig kväll, med en som alltid underhållande mustaschprydd  herre  vid rodret. Jag tar definitivt med mig några moves och rutiner hem för ytterligare träning! 

Andreas Aspsäter

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.