Spellbound Göteborg 28 maj 2013

Fullsatt ytterligare en gång!

Det blev en rafflande säsongsavslutning på Spellbound Göteborg tisdagen den 28 maj 2013. Stämningen var helt fantastisk och showen bjöd på underhållning i världsklass.

Först ut var Gaston, kvällens konfrancier, som visade sin konstnärliga bredd genom att plocka ut sitt ena öga med en sked, spika sig i ansiktet, bryta sig ur polishandbojjor samt låta stålringar liksom smälta genom varandra som om de vore av gas.

Martin Rosvall förevisade sin otroliga matematikkunskap genom att kunna räkna snabbare i huvudet än vad åskådarna kunde räkna med hjälp av miniräknare. Dessutom kunde han med denna färdighet även räkna ut vilket kort en åskådare tänkte på.

Pubtrickens okrönte kung Jakob Ståhle äntrade scenen och förutom att han kollrade bort publiken med hjälp av ett par gummiband, så lärde Jakob ut ett par pubtrick som vi alla sedan kan utöva för vänner och bekanta. (Dessa pubtrick kommer att publiceras på Spellbounds websida inom kort.)

Helt spontant så gick en person ur publiken upp på scenen för att bjuda oss alla på ett par trick. Det var ingen mindre än Lennart Green (världsmästare i kortmagi 1991) som blev så inspirerad så att han inte kunde hålla sig. Mästartakterna sitter i och han bjöd oss på en magisk resa i världsklass, där Lennart bland annat visade att man absolut inte bör spela poker med honom då att han inte kan låta bli att vinna.

Som avslutning på kvällen fick vi besök från ända från Tyskland av den regerande världsmästaren i kortmagi 2013- Jan Logemann. Vi fick ännu en magisk uppvisning i världsklass! Sedlar trollades in i oöppnade vinflaskor, urdruckna ölburkar fylldes på magiskt vis åter med öl och naturligvis fick vi även se kortkonster av utförda en sann mästare. 

Gaston 

http://www.youtube.com/watch?v=Le7rDzKaV30   http://spellboundclub.se

Trollerifotografen Anders Ripa har lagt upp drygt hundra bilder från Spellbound 28 maj på sin Flickr-sida:
Gaston
Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.