Spellbound, Göteborg, den 29 oktober

Redan nästan två timmar innan showstart så var det soprent på biljetter. För att möta efterfrågan så släpptes tio extrabiljetter men dessa försvann så fort så att det var som en droppe i havet. Drygt 40 personer fick vända i dörren då det inte gick att frambringa varken biljetter eller plats för dem. Ledsamt att alla inte fick plats men samtidigt glädjande att efterfrågan på Spellbound har blivit så stor.

De som fick plats i lokalen fick dock uppleva en kväll med mycket magi och massor av glada skratt. Först ut på banan var kvällens konferencier - Gaston- som förevisade sin mentala styrka genom att först böja metall med enbart tankekraft. Därefter tog Gaston hjälp av en åskådare och med gemensam tankekraft böjde de foten på ett vinglas – ett glas som åskådaren sedan fick som minne av kvällen.

Martin Rosvall var kvällens första magiska artist och han trollade fram både glas och flaskor från ingenstans. Han fortsatte sedan med ett korttrick där en åskådares kort försvann ur kortleken för att återfinnas under det förut framtrollade glaset. Ytterligare en gång försvann åskådarens kort för att sedermera sitta fastklistrat i Martins panna.

Jakob Ståhle förevisade ett fiffigt Bar Bet där man medelst ett rivet papper kan slå vad med någon om det är omöjligt att riva det i tre delar till. Självklart så var lösningen enkel och genialisk och detta blir ett bra pyssel att roa släkt och vänner med under mörka höstkvällarna. Detta Bar Bet samt en hel del andra kommer att publiceras på websidan.

Det hålls ibland utlottningar på Spellbound där man kan vinna fina priser på sitt biljettnummer. Priserna bestod denna kväll  bl.a. av ett signerat programblad till Joe Laberos show Inferno som just nu spelas på Hamburger Börs i Stockholm. I programbladet låg dessutom en exlusiv fribiljett till showen Inferno. En ung dam vid namn Hanna hade turen att ha rätt biljettnummer och blev skinande glad över vinsten. Ytterligare ett pris utlottades och denna gång var det en DVD med filmklipp från Joe Laberos shower under de senaste tio åren, även denna signerad. En man vid namn Quest satt nu på rätt biljettnummer och vann således kvällens andra pris.

Från Helsingborg kom nästa gäst, vinnaren av Grand-Prix vid Svenska Mästerskapen i Magi 2013, Carl Stanley, som på sitt ungdomliga och oefterhärmliga vis visade upp en stor skicklighet medelst kortlek. Kort dök upp och försvann och på magiskt vis hamnade de åter i kortasken. Efter en rad demonstrationer av en fantastisk fingerfärdighet så visade det sig att även om kortleken var blandad, i stort sett hur många gånger som helst, så låg korten sorterade i ordning i leken.

Efter den sedvanliga pausen öppnades showens andra del av Gaston, som denna gång hade fräckheten att sticka en kniv rakt genom en dams kavaj. Damen var som tur vad inte iklädd kavajen så hon klarade sig helskinnad. Ett klassiskt nummer utfört på ett modernt vis.

Nu äntrades scenen av kvällens stora gästartist. Från Bath i England kom en man som uppträtt och livnärt sig som gatumagiker över hela världen i över 35 år. Den legendariske magikern Gazzo. Den som dristade sig att tänka att denne engelsman skulle vara artig och snäll fick kvickt tänka om. Humorn var vass och skämten haglade över publiken som stundtals var tvungna att kippa efter andan mellan skrattsalvorna. Kort svävade fritt i luften, ett ägg trollades fram och bort för att slutligen multipliceras till ett helt tjog och slutligen framförde Gazzo det trick som han blivit världskänd för, inom trollerikretsar, nämligen världens äldsta trick – Bägarspelet. 

Det finns knappt någon magiker idag som utför Bägarspelet utan att ha influenser från Gazzo. Vi fick uppleva hur detta urgamla trick kommer till liv i en mästares händer och när avslutningen med sex apelsiner och en melon trollades fram förärades Gazzo den längsta applåden i Spellbounds historia.

http://www.youtube.com/watch?v=DRI-btf4_WA&feature=c4-overview&list=UUkJLEDd28W2S_mPdSiZ1wlg

Gaston

IMG_0772

I går kväll avnjöt jag och Lennart Green SPELLBOUND i Göteborg. Fullsatt salong. Ett femtiotal fick vända i dörren på en fullsatt krog :-)  Huvudgäst Gary “Gazzo” Osbourne bjöd på magic Entertainment i världsklass med mycket humor. Gazzo från England flyttade till USA på 80-talet känd för fantastisk street magic med bl.a Cups and Balls. Han är också känd från Penn och Tellers “Fool us”.  Kvällen bjöd också på förstklassig underhållning av Gaston, Martin Rosvall och Carl Stanley bl.a.

Missa inte nästa SPELLBOUND. Boka bord i tid! 🙂

Hans Tönnvall

ANDERS RIPA s foton från kvällen: http://www.flickr.com/photos/ripa/sets/72157637164725306/

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.