Swedish Meatballs med Carl-Einar Häckner

swedishmeatballs-465x180_0

Den 27 november gav Carl-Einar Häckner sin show ”Swedish Meatballs med lingon” på en helt utsåld Nyköping Teater. Det var den 74:e och sista föreställningen i denna Riksteaterturné, som har fört honom och ensemblen från Kävlinge till Jokkmokk. Finns dock en chans att se någon av de fyra föreställningarna på Södra teatern i Stockholm i december.

Föreställningen börjar med en film där vi får se Carl-Einar sittande med korsande ben svävande hit och dit. Och så ser vi plötsligt honom sittande svävande på scenen just så. Nu manipulerande med biljardbollar. Strax övergår han till ringspelet där några ringar också svävar upp och ner och runt. Och vi får senare se en hel del annat bra trolleri men mesta delen av föreställningen framför Häckner ett slags ”stand up” med texter som ingen annan skulle våga ställa sig på scenen och framföra. Men tack vare hans otroliga kroppsspråk , mimik och scenpersonlighet gör de succé. Det är prat om en pizza och en haj bland annat. Och så blev det sång till gitarr och prat med publiken givetvis ”“ finns inte en enda liten kommentar från den som han inte kan bolla fram och tillbaka.

b3f5d5b93f7480ea_400x400ar

För att nämna lite av trolleriet som förekom: i ett tomt kortfodral uppenbarar sig en lek ”“ och så blir det ett korttrick. Kort i plånbok. Bandanatricket. (Förstår att många trollkarlar tagit upp detta trick, men jag är inte alls säker på att de får Häckners ovationer”¦). Två åskådare får masker på sig och börjar ”prata konstigt” under tiden Parasollillusionen  och BH-tricket görs. Handskar till duva. Produktion av gummiduvor som trollas bort i Karusellen. De sex Goldindukarna (som jag aldrig sett och hört någon prata och utföra i 30 minuter!). Smart Ass med kändisnamn.

Stor-c-e-för-webb_0

När finalen börjar närma sig sätter sig Carl-Einar vid pianot med en massa stora notpapper, som han inte får någon ordning på. Hajens fena dyker upp i pianot och plötsligt ramlar en stol och pianot ihop. Fjärilar syns i ett fönster, en staty klär av sig själv ”“ och Häckner avslutar programmet i en stor teater med koppar och silver!!! Man kan inta säga annat än att Carl-Einar bjuder på program som ingen annan ”“ han är ett unikum!

Applådåskor från den fulltaliga publiken, som verkade riktigt nöjd med den två timmar långa föreställningen!

P1030993

Efter föreställningen signerade Häckner böcker, lät sig fotograferas och svarade på frågor.

Bilder Riksteatern (Fotografering var förbjuden under föreställningen)

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

2 reaktioner till “Swedish Meatballs med Carl-Einar Häckner”

  1. Jag såg faktiskt denna föreställning här i Malmberget den 21 okt. Men jag kan inte minnas att den har varit i Jokkmokk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.