Tobbe Trollkarl i Trosa

img784

Det har setts åtskilliga annonser i ortstidningen om att Tobbe Trollkarl skulle komma till Trosa. Vi beställde biljetter på nätet som man skulle och dagen innan fick vi följande standardmail sänt från Tobbes medhjälpare Magnus Nygren (Monarch Music):

På fredag 18.00 intar Tobbe Trollkarl Trosa, för att på lördag gigga i Motala 12.00 och Mjölby 16.00 och NI har bokat biljetter, grattis!!! Det kommer att bli en fantastisk show för gammal som ung!Vi vill med detta mail påminna er om tiderna och delge lite info, insläpp är ca 40 min innan showstart, man betalar i entrén, kontant gärna med jämna pengar. Föreställningen pågår i ca 40 minuter och därefter kan man få idolkort med autograf av Tobbe samt köpa trolleritricks och trollerilådor.

Man kände sig välkommen!

När man hämtade ortstidningen och läste fredagsbilagan upptogs hela förstasidan av en glad Tobbe  och på en helsida inuti var Tobbe fredagsgästen. Bättre reklam kan man väl inte få inför eftermiddagens föreställning! 

Vi var på plats i god tid ”“ drack kaffe och läste i husbilen – så jag hann få en liten pratstund med Tobbe om förstapriset i simhopp, om Magicland och om saknaden av hans show På Gröna Lundscenen, innan kön utanför Folkets Hus började bildas. Den blev jättelång i solskenet (och några pengar ville ”biljettförsäljaren” Magnus inte ha av oss ”“ tack!) . Är övertygad om att Folkets Hus stora lokal aldrig har varit så fullproppad av förväntansfulla barn med föräldrar! Tur att ingen kontrollräkning gjordes för det var nog fler än tillåtet i lokalen denna eftermiddag”¦Â 

Att recensera Tobbe är ogörligt ”“ barnen älskar honom och ljudnivån blev ibland hög! Produktion av öppnare och coca cola, borttrollning av duk, framtrollning av blomma, Pelle Kanin, trollstavar i massor, ballongdjur, sedelförvandling, försvinnande ketchupflaska, äggpåse, svärd genom halsen, svävande flicka på stolar, handvridningen och ringarna låter inte så uppseendeväckande. Men i Tobbes versioner blir det barnunderhållning! 

DSC_9373  DSC_9374

DSC_9377

Efter 45 minuters show höll Tobbe och Magnus på att trampas ner av alla som ville ha signerade idolkort, köpa trolleritrick eller lådor! Magiclands ”framtrollande blomma” för 50:- gick som smör i solen!

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.