Tom Stones lecture på Penguin magic live

Tom Stone höll en fantastisk föreläsning för Penguin magic live event. Först fick vi lära oss en mynt rutin som Tom använde för att illustrera flera viktiga misdirection principer, och som i sig var en underhållande rutin. Principerna som lärdes ut var sånt alla magiker bör veta och dom beskrivs detaljerat och tydligt. Tom säger inte bara att man ska göra si eller så, han förklarar varför det han säger funkar. Enbart “crossing the gaze” principen kan användas för att förstärka många rutiner. Han tar också upp hur man handskas med folk som “bränner” dina händer när man trollar.

Tom Stone 2Toms otroliga cups and balls rutin användes också för att illustrera viktiga principer om misdirection och allmänna tekniker för att förbättra trolleri.

En del moves bjöds det också på, bland annat en snygg wipe vanish med ett jumbo coin, och en color change. Han gick också igenom en ny kortrutin med cards across som tema; kort smälte in i handen och transporterades inuti handen, för att sen rinna ur handen på andra sidan bordet. En snygg bottle production lärdes också ut, den verkar riktigt rolig att använda och den är enkel och visuell.

Avslutningsvis intervjuades Tom på sin bakgrund och gick också igenom viktiga tankar om kreativitet och att ge rutiner strukturen av en story, även om man inte berättar en historia.

Det var en väldigt givande online lecture. Jag har hört Tom föreläsa om magi och misdirection ett flertal gånger och varje gång tar jag med mig något som förbättrar min magi, och den här gången var inget undantag.

Robert Ace

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.