Världsmästaren Jan Logemann hos MIC

Onsdagen den 29 maj kunde Tim Star i presidentens frånvaro hälsa ett 30-tal medlemmar välkomna till Moderna Illusionisters Cirkels möte. Och vilken gäst vi hade ”“ guldmedaljören i kortmagi 2012 Jan Logeman från Tyskland! Och det var länge sedan vi sett ett så välmatat seminarium ”“ beklagar er som inte var där!

Jan började första avdelningen med att lite förvånande dricka en burk öl”¦ Vi fick sedan veta att Jan gärna vill börja sin akt med samma objekt som han sen slutar akten med. Och efter akten var ju ölen urdrucken och burken hopkramad ”“ varvid han slutar med Anders Modéns ”Healed and Sealed”. Hela kaffepausen satt alla sedan och funderade på ”när 17 bytte han ut burken?”

Mellan ölburkarna fick vi se korttrick som var helt annorlunda och fantastiska! T.ex. Tung lek, The three card trick med bl.a Blowed up deck! och flygande kort. Och för oss ickekorthajar ett imponerande trick med lånad ring. Allting var så oerhört väl genomtänkt!

Akt två inleddes med produktion av vinflaska ”“ alltså måste sluteffekten bli ett flasktrick ”“ och vilket trick! En lånad sedel med nedskrivet nummer och avrivet hörn trollas bort och återfinns uppflytande i den producerade flaskan. Flaskan krossas och visst är det rätt sedel!

Tack Jan Logeman för en fantastisk kväll och tack MIC för att vi fick se detta seminarium!

DSC_9542 DSC_9543

DSC_9544 DSC_9545

DSC_9546 DSC_9550

DSC_9551 DSC_9555

Foto Gertrud Nilsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.