Veckans bild nr 70 ur Magi-Arkivet

Trollerisaker 014

Detta trick har Harries tillverkat i flera omgångar under namnet “Problem” – ovanstående är en av de äldre tillverkningarna. Åskådaren får placera om sifferklossarna och stänga locket – konstnären kan tala om ordningen.

På en samlarmässa i Norrköping för många år sedan låg nedanstående låda hos en kvinnlig säljare. Jag såg givetvis att det var en trollerisak men frågade säljaren som inte var säker “men kanske skulle man ha frimärken i den”. Jag köpte den och det visade sig vara Carl Wilmanns “Das magnetische Zahlenkätchen”, som kostade Mk 6 på 1930-talet. Effekten är samma som “Problem”.

DSC_9280 DSC_9279

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

2 reaktioner till “Veckans bild nr 70 ur Magi-Arkivet”

  1. Jag har en senare variant av ovanstående effekt som jag inköpte hos Bernandos Magic för många år sedan. Fyra numrerade träkuber (1-4) läggs i en trälåda med lock som sedan läggs i en ännu större låda med lock. Om man känner till hemligheten kan man omedelbart “se” ordningsföljden på kuberna genom båda lådorna samtidigt. Hemligheten är listigt uttänkt. Tyvärr blev det i mitt fall en “hyllvärmare” och kommer väl så att förbli. Sven-Arne Karlberg .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.