1000 öppetdagar på Magic Bar sedan år 2009 – torsdag 9 januari.

jubel-show-682x421IMG_3646Arne Nilsson fick ett tåg!

Megashow med 10 av våra bästa artister inom trolleri, jonglering och magi.
Kvällens konferencier var Micke Halvarsson – Estradören från Cirgue du Solei och SVT:s Helt Magiskt. Och som första artist var välkände Johan Ståhl, som ju har så många prispokaler att han kan styrketräna med att bara lyfta alla sina pokaler. Idag utförde han en kvalificerad röda dukar och råa ägg-akt som han lyckades med, tillsammans med en upplurad åskådare. Sedan följde Axel Adlercreutz, vår käre SMC-ordförande som utförde ett antal hissnande akter, där han helt betvingade “jordens dragningskraft” på div. föremål bl.a. en stor glaskula som roterade hissnande elakt uppe på Axels huvud.

IMG_3681 IMG_3666

IMG_3676
Så steampunkaren och Gycklaren Arkadia som förförde oss med sin jonglering och magi med bollar. Tom Stone – nestor och innovatör och Guru inom all trollerikonst – lurade mössan av oss med sina myntförsvinnanden resp. uppdykande mynt inuti ihopknutna dukar. Gunnar i Garderoben var nästa artist med dagens eko och diverse ljudkonster med påföljande utrop av tågtider. Peter Gröning gjorde djupdykning i de djupaste platserna i Ditt sinne d.v.s. tankeläsning och han tittade runt i andras medvetande. Komikern Håkan Berg fick oss riktigt skratta ut och var  en mästare i att berätta en rolig historia med hjälp av t.ex. två rep. Och fingerfärdighetens mästare Leif Olberius lekte med ballonger och handskades med kulor på ett minst sagt häpnadsväckande sätt. De dök upp och försvann mellan båda händers fingrar. Och till sist Gaston, gycklaren och magikern Från Göteborg, förhäxade oss med ockultism och humor i sitt nummer med färgad sand i konjakskupor som blandades i en glasskål med vätska som färgades svart av Gastons magiska kraft. Sedan plockade Gaston upp sanden, var färg för sej och trollade vätskan vit igen. Sands from Hell kallas effekten.

1525622_602530349819537_1193978923_n

Och så njöt Anita och jag plus många andra av “Meny El Duco” d.v.s. skummad soppa av skogschampinjoner och Karl-Johan sedan halstrad fjällröding med brynt lingonsmör, raspad pepparrot och mandelpotatis och till sist Polkagris Bavaroise.

IMG_3658

Och så belönades Magic Bars Sofie och Arne med blommor och diplom från SMC och GMK och vi hurrade och stämningen var på topp och vi hoppades alla att vi också får fira 2000 öppetdagar, så småningom.

Så vidtog Close up show av bl.a. Carl Stanley – svensk mästare i kortmagi. Vi tömde våra bägare och tackade för en särledes underhållande, lärorik och kamratskapande afton i goda vänner lag.
Tack till arrangörerna av denna sublima afton som lyckats sammankalla ett artistutbud, av sällan skådat slag.

Text och foto: Alf Mouwitz

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.