Ason Bson Cson på Universeum

Det är höstlov och fullt med besökande familjer i Universeum, Nordens största science center, som ligger i Göteborg. Displayen med dagens program läser jag med intresse, och förstår att besöket här kommer att ta längre tid än vad jag räknat med.  Ska försöka hinna med vandringen från översta våningen och ner genom de sju våningarna och gå genom olika landskap och miljöer. Dessutom finns det så mycket att göra, som att titta på trollkarlen och buktalaren Ason Bson Cson som ska ha två föreställningar.

Ason Bson Cson på Universeum

Foto Emma-Kara Nilsson

Vi är i den stora Akvariehallen där närmare tvåhundra förväntansfulla barn och föräldrar samlats när trollkarlen gör entré, hälsar och börjar trolla med två rep. Han har en vit laboratorierock, hög hatt på huvudet och som sig bör här på Universeum så trollar han med spindlar som hoppar, tärningar som försvinner, fågelburar som kommer fram och sidendukar som ändrar färg och byter plats. Han bjuder på ett omväxlande program där några barn får hjälpa honom, han trollar några fjärilslarver till en fullt utvecklad fjäril, och han bjuder publiken på den talande och sjungande Tusse Tukan, som barnen tror kommer från en av Universeums stora fågelhägn.

Ett program vars innehåll är väl anpassat till detta forum som är fyllt med djur och spännande upplevelser, och detta blev ännu en för den fulltaliga publiken som kom på besök denna dag.

Conny Ray

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.