Besök i Magi-Arkivet

Den 8 och 9 september hade vi glädjen att få besök av Thorbjörn Holmqvist/Conny Ray och Ulla. Vi hade inte setts på över ett år så vi hade mycket att prata om, så hela första dagen gick åt till gamla och nya minnen. Men Conny Ray hann demonstrera tricket “Performing seal”, som han donerade till Magi-Arkivet. Det är ett underhållande trick från Supreme Magic Co, cirka 1970. Conny Ray hade också hittat sina anteckningar från Gertruds och min ballongakt, som vi visade vid Svensk Magisk Cirkels 25-årsjubileumsshow på Konserthuset i Stockholm 1971. Kul att se vad de 14 momenten i akten bestod av på den tiden! I minnet finns ju bara några få.

DSC_1479  DSC_1484

Dag två hann vi bl.a. med en genomgång av utställningarna på Kulturhuset Slottsvakten och besök i Magi-Arkivet. Här fann Conny Ray flera gamla trick som han haft i sin ungdom.

P1040460

P1040463

   P1040467

Conny Ray vid utställningens Conny Ray-affischer och hans buktalarhöna Citronella, som ingick i programmet bl.a. 1979 och som fick sitt namn av att hon värpte citroner istället för ägg.

De två dagarna gick alltför fort, men vi ser fram till nya träffar med det trolleriintres-serade paret, som varit våra vänner sedan 1960-talet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.