Cabarethallen på Liseberg

Cabarethallen – varietén på Liseberg ”“ har nu fått sin bok. Det är den hedervärda Cabarethallen väl värd! Den betydde lika mycket för göteborgarna som China-Varietén betydde för stockholmarna.

Det är Lennart Strandner, som på 66 sidor berättar i ord och bild (125 illustrationer!) Cabarethallens historia under åren 1923-1965. För oss, som har sett de flesta av de artister som uppträdde här, är det en härligt nostalgisk upplevelse att se bilder och läsa om dem. Vem minns inte Asta & Allan, Astor, Francis Brunn, Dandy Brothers, de Kims, Trio Höganäs, Linon, Olgo, Reino, Charlie Rivel, Unus för att bara nämna några?

Trollkarlar finns med också givetvis: Viggo Jahn, Senorita Gerdi, Borra, Tornedo, Max Hofzinser, Truxa, Inge Pedro t.ex.

”I 43 somrar var Cabarethallen en kär samlingsplats för nöjeslysten publik från när och fjärran”, skriver Lennart, och han tycker precis som jag, att det är beklagligt att det inte finns en enda varieté i Sverige numera (förutom Carl-Einar Häckners månadslånga på Liseberg). 

img051

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.