Cabarethallen på Liseberg

Cabarethallen – varietén på Liseberg – har nu fått sin bok. Det är den hedervärda Cabarethallen väl värd! Den betydde lika mycket för göteborgarna som China-Varietén betydde för stockholmarna.

Det är Lennart Strandner, som på 66 sidor berättar i ord och bild (125 illustrationer!) Cabarethallens historia under åren 1923-1965. För oss, som har sett de flesta av de artister som uppträdde här, är det en härligt nostalgisk upplevelse att se bilder och läsa om dem. Vem minns inte Asta & Allan, Astor, Francis Brunn, Dandy Brothers, de Kims, Trio Höganäs, Linon, Olgo, Reino, Charlie Rivel, Unus för att bara nämna några?

Trollkarlar finns med också givetvis: Viggo Jahn, Senorita Gerdi, Borra, Tornedo, Max Hofzinser, Truxa, Inge Pedro t.ex.

”I 43 somrar var Cabarethallen en kär samlingsplats för nöjeslysten publik från när och fjärran”, skriver Lennart, och han tycker precis som jag, att det är beklagligt att det inte finns en enda varieté i Sverige numera (förutom Carl-Einar Häckners månadslånga på Liseberg). 

img051

Det här inlägget postades i Cirkus. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.