Cirkusakademiemöte i Nyköping

Vid mötena för Akademien för cirkuskonstens bevarande i Sverige så har tidigare alltid direktionen (eller kanske snarare Johan Vinberg) ordnat dessa. Nu har man emellertid försökt med ordningen att Akademiens olika loger, som varje består av tre personer, ska arrangera träffarna. Dels för att dela upp ansvaret och dels för variera platserna, som mötena hålls på.

Mötet den 13 december föll på loge nr 3, där emellertid två av medlemmarna inte hade möjlighet att ställa upp, varför jag Christer Nilsson med hjälp av min hustru Gertrud tog på oss ansvaret. Så denna dag klockan 13.00 samlades 14 cirkusintresserade personer i en lokal i Nyköping.

P1040485

Efter glögg med tillbehör förslog jag att alla skulle ge en liten bild av sig själva, då det inte är alla som känner alla. Det blev mycket lyckat med roliga, omväxlande och intressanta glimtar från hur cirkusintresset började m.m. En av dagens höjdpunkter!

Vår sekreterare Hans Lindgren hade föreslagit att jag skulle berätta om trolleri på cirkus. Det blev nästa programpunkt, och det 45 minuter långa föredraget ledsagades av en PowerPoint-visning med 45 fotos ur Magi-Arkivet.

DSC_1591

Jag hade lagt ut tre bord fulla med cirkus-, varieté-program, foton m.m. till beskådan. Material som fick följa med till Cirkusarkivets samlingar. I gengäld fick Magi-Arkivet en stor påse full med trollerimaterial ”“ bland annat flera underbara trolleriaffischer!

DSC_1595

Kaffe med smörgås, lussekatt och pepparkakor intogs under glatt samspråk, varpå det blev en liten förflyttning till Kulturhuset Slottsvakten, där jag berättade om min trolleriutställning och Fredrik Lindeborg berättade om Nyköpings ungdomscirkus Oscars. Cirka 16.30 skildes vi åt efter en cirkusdag med trevligt sällskap.

DSC_1598    DSC_1600
DSC_1610 DSC_1612

DSC_1618

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.