Fartfylld nypremiär på Spellbound 25 februari

Spellbound prövar sina vingar och denna gång framfördes showkvällen på Lilla London i samarbete med Valand – mitt på Avenyn i Göteborg.

I vanlig ordning så inleddes kvällen med att konferenciern Gaston förklarade vad Close-up magi är för något. Han fick mynt att försvinna och dyka upp på helt oväntade platser samt att mynten dessutom bytte plats med en av åskådarna lånad fingerring. Gaston framförde ytterligare två nummer under kvällen där han t.ex. av två stora starka karlar fick sina händer fastbundna med rep, lyckades både komma loss samt sno åt sig en åskådares glasögon i farten. Avslutningsvis förevisades magiska minnestekniker genom att Gaston memorerade en helt kortlek på 18,7 sekunder.

Alla villaägare fick ett par magiska tips av Martin Rosvall som förevisade hur man med hjälp av ett nummer av tidningen Villaägarna kan tjäna både pengar, få gratis varuprover samt ett glas vin.

Spellbounds Bar Bet specialist Jakob Ståhle visade ett Bar Bet med hjälp av en femkrona och ett pappersark. Åskådarna fick naturligtvis reda på hur de själva skall kunna roa sin omgivning med detta fiffiga stunt.

Carl Stanley framförde den akt han jobbar på att färdigställa inför de kommande Svenska Mästerskapen i Magi. För att inte ge hans konkurrenter för mycket information så meddelas här bara att en kortlek och ett arvegods spelar en stor roll i denna roliga, skickliga och smarta akt.

Kvällens huvudgäst Malin Nilsson äntrade scenen på sitt alldeles unika vis och framförde en poetisk, rolig, eftertänksam och mycket underhållande akt. Malin har ett teatraliskt och poetiskt uttryck, väl balanserat med humor och magisk skicklighet.  Ringar länkades samman, rep blev till små söta kaniner, knivar for genom luften och spetsade åskådarnas signerade kort och som avslutning bjöds Gaston upp på scenen och under Malins ledning utförde de en magisk improvisation med glaskulor.

Det blev en fartfylld kväll som även denna gång avslutades med en stående ovation.

Gaston

Anders Ripas foton från nypremiärkvällen: http://www.flickr.com/photos/ripa/sets/72157641626274943/

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Fartfylld nypremiär på Spellbound 25 februari”

  1. En magisk premiär. Och om det fanns premiärnerver så syntes det inte. Allt fungerade som det skulle med underbart underhållande artister och underhållning på en knivsegg mellan humor och galenskap. Jag ger kvällen full pott och en mersmak på kommande kvällar på Spellbound.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.