Filmdags – Magic in the Moonlight

Woody Allens senaste film har en lockande titel för alla som älskar magi – Magic in the Moonlight. Handlingen utspelar sig på 1920-talet. I öppningsscenen är en berömd kinesisk illusionist, Wei Ling Soo, just i färd med att få en elefant att försvinna mitt framför ögonen på en fullsatt teaterpublik. Publiken häpnar inför artistens skicklighet och dramatiska scenpersonlighet.

Efter föreställningen sitter Wei Ling Soo i sin loge och sminkar av sig sin orientaliska scen-make up, och det kommer förstås inte som någon överraskning att det döljer sig en äkta engelsman bakom den snirkliga mustaschen och den röd- och guldsprakande klädnaden. Hans riktiga namn är Stanley Crawford (Colin Firth), och förutom illusionist är han också en välkänd skeptiker och expert på att avslöja falska medier. Denna kväll får han sällskap i logen; en illusionistkollega ber om hans hjälp. En ung, vacker kvinna med klärvoajant förmåga, Sophie Baker (Emma Stone) har i södra Frankrike lindat en förmögen änka och hennes son runt sitt lillfinger.

De två magikerna beger sig tillsammans till den franska rivieran. Sophie håller seanser där andar knackar i trä och tända ljus svävar genom luften. Stanley känner sig både förvirrad och bedårad av Sophies “gåva”. Är det möjligt att han, den främste när det gäller att avslöja spiritistiska mirakel, har haft fel hela livet?

Moonlight

När mysteriet tätnar uppstår frågan om vem som egentligen drar vem vid näsan. Allt avslöjas i sinom tid – men dessförinnan har Stanley och Sophie trasslat in sig ordentligt i ett nät av vimsiga romantiska förvecklingar à la Woody Allen.

Magic in the Moonlight hade premiär i Belgien/Luxemburg den 6 augusti, och filmen kommer till Sverige den 22 augusti.

Christina Nyman

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.