Gaston ”“ en allroundmagiker man lägger märke till

Gaston

Det är många år sedan jag såg Gaston (eller Robert Dahlström som han egentligen heter) på Lorensberg och under årens gång har jag träffat på honom i alla olika sammanhang. När han nu skall tävla i ”Talang” i TV4 måndagen den 17 mars passade jag på att ställa några frågor till honom.

Vad kul att du ställer upp och tävlar, sist jag såg dig göra detta var i Östersund för en del år sedan. Vad är det som påverkat dig till att vara med i ”Talang”?

”“ Jag har sedan länge jobbat i nästan alla sorters forum, men har inte gjort TV på nästan 20 år. Jag tänkte att det var dags att lära mig detta medium och det hårdaste och snabbaste sättet att lära sig är att ”kasta sig rakt in i utan skyddsnät”.

”“ Jag vet att du haft ett speciellt uppdrag på Dramatiska Teatern i Stockholm. Kan du berätta närmare om detta.

”“ Det var en välkänd regissör med namnet Stefan Metz som teatern fått spår på via Göteborg. Han kontaktade mig för att vara magikonsult  för ”Mästaren och Margarita” ”“ ett dramatiskt spel om när Djävulen själv kommer till Moskva under Stalins tid i skepnad av en trollkarl. Min uppgift var att producera allt magiskt i detta stycke från stora illusioner med specialeffekter till korttrick. Stycket har bra skådespelare (Hans Klinga, Pär Sandberg m fl) och mitt engagement varade i ca 2,5 månader. Föreställningen har redan haft premiär och vi har fått bra recensioner. Till mina meriter hör att jag fick teatern att ta upp tre hål i scengolvet på Dramatens stora scen.

Jag vet också att du samarbetar med medeltida teatrar och att du har ett visst ockult intresse.

”“ Ja, jag uppskattar estetiken i det ockulta samt har ett stort historieintresse och det har resulterat att vi för tredje året i följd sätter upp ”Magikergränd” i Visby till sommaren.

Hur många år har du jobbat som proffs inom trolleriet?

”“ Jag har aldrig haft någon annan inkomst än från mitt artisteri. Jag började som gatugycklare redan år 1991 och sedan har det rullat på.

Tack för att du ställde upp på denna intervju.

Text: Åke Hallberg

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.