Gaston har skapat Dramatisk Magi

 !cid_inlineImage1

 “en högaktuell fullträff” DN  “en påkostad, ståtlig och suggestiv uppsättning som andas vår tid” SvD   ”vacker, etisk och poetisk” Expressen   ”Dramatens Mästaren och Margarita har ALLT som man kan önska sig av en helaftonsföreställning på Stora scen.” SR Kulturnytt

Under senhösten och vintern har Gaston arbetat tillsammans med den kritikerrosade regisören Stefan Metz under uppsättningen av kungliga Dramatiska Teaterns pjäs Mästaren och Margarita. Ursprungligen skrevs berättelsen av Michail Bulgakov och nu har den dramatiserats av professorn och dramatikern Niklas Rådström.

Gastons arbete som magikonsult bestod i att lära ut trollkonster till skådespelare samt att designa de illusioner som sker i föreställningen. Skådespelaren Johan Holmberg och Per Sandberg utför de flesta av trollerierna men ett par illusioner utförs av Hans Klinga, Thomas Nystedt och Per Svensson.

-Men det är ingen trolleriföreställning, förklarar Gaston, utan magin sker som om det vore naturligt för  berättelsens karaktärer. Magin är med för att förstärka den magiska atmosfären i pjäsen.

Mästaren och Margarita hade premiär den 16 januari 2014 och mottogs väl av både publik och recensenter. -Det känns bra att ha mottagit stående ovationer på Dramatens stora scen, säger Gaston med ett leende.

Mer om Mästaren och Margarita går att läsa på: http://dramaten.se/Dramaten/Forestallningar/Mastaren-och-Margarita/

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=d6umlBOtfBs

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

2 reaktioner till “Gaston har skapat Dramatisk Magi”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.