GMKs klubbmöte den 6 oktober

Teater Buratino slog än en gång upp dörrarna för Göteborgs Magiska Klubb. Den här gången inledde vi med ett möte, där det offentliggjordes att Alf Mouwitz, som hyrt lokalen i 15 år och upplåtet den åt GMK när han inte haft sin fantastiska dockteater där, från och med vintern 2014 inte kommer att förnya sitt kontrakt med kommunen.

image

Alf “Affe Paffe” Mouvitz  

Först var nog många rädda att GMK skulle behöva flytta, men vi fick snabbt våra hjärtan lugnade av nyheten att Mattias Bergendahl, som tillsammans med Henrik “Michael Mendoza” Johansson är Laberos illusionsbyggare och i framtiden kommer bygga sina illusioner i teatern, kommer att ta över kontrakten och dessutom bygga om lokalen.
Alf fick en stående ovation för sina fantastiska insatser som teaterdirektör, och vi blev också glada att höra att han kommer fortsätta att framföra sin docknummer i den nya teaterdirektören Mattias lokaler.
Efter detta hade vi en spännande och givande mini-workshop. Samuel Varg lärde ut ett par mentalist-rutiner i teaterlokalen medan det pratades kort och mynt ute i foajen.
——————————————————————————————————————–
Vi i GMK vill också här på MagiArkivet ge en extra eloge till Alf “Affe Paffe” Mouvitz för all den tid och energi han lagt på Taeter Buratino och GMK.
Vi vill också lyckönska den nya teaterdirektören Mattias.
*Vill någon i Göteborg hyra Teater Buratino, från mitten av januari 2015, så kontakta den nya teaterdirektören. Lokalerna kommer bli riktigt fräscha!
PS: Det är bara Henrik “Michel Mendoza” Johansson som jobbar som illusionsbyggare åt Labero. Mattias Bergendahl gjorde det under hösten 2013 men har nu gått vidare till andra uppdrag.
Samuel Varg 

En kommentar till “GMKs klubbmöte den 6 oktober”

  1. Tack alla goa människor !
    Ja, att vi lyckades få Mattias och Henrik att ta över lokalen, istället för någon annan intresserad teatergrupp, är en lång historia som handlar om att göra viktiga saker i rätt ordning och rätt tidpunkt, och vi lyckades, och det är jag speciellt glad över.
    Till och med 15 dec. så spelar vi som vanligt, och jag skulle uppskatta om lite trollisar med barn besöker oss, för att uppleva teatern med vårt ljus och stora scenografier, 12 m brett och meterstora dockor och att inte minst, för att rätta upp vår ekonomi, som har rasat p.g.a. minskade bidrag från kommunen och färre besök av förskolor + FAS 3 — Numera vill de flesta att vi kommer till skolan, förskolan, biblioteket, istället för att barnen kommer till oss, som ju är mer personalkrävande för t.ex. förskolor.
    På lördagar och söndagar har vi alltid publik och hoppas få det även i fortsättningen ,vardagar får vi turnera med dockor och trolleri
    Tusen tack .Mattias och Henrik, för att ni ställer upp för att rädda vår teater, Buratino och tack ni magiker som har stött oss ekonomiskt — vi ska också sälja av 50 stoppade stolar, stapelbara, och en “gradeng” för 50 platser + en massa annat. 15 december ska vi lämna lokalerna !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.