GMKs Novembermöte 3 november

Apa

Martin Rosvall med apa

Måndagen den 3 November var det trolleriauktion hos Göteborgs Magiska Klubb. Som vanligt höll Martin “Ason Bson Cson” Rosvall i klubban och ropade upp en mängd trolleriartiklar. Det var lådor, en giljotinillusion, burkar med kort i, skål, böcker, LP skivor, dockor, ja allt möjligt alltså. Leif Densloe demonstrerade, liksom förra året, objekten med elegans och den vanliga putslustigheten. Han passade på att visa att de flesta trick egentligen är ett reptrick i grund och botten, det var intressant. Halsbrytande

Halsbrytande: Leif demonstrerar ett trick och inte använder ett rep för en gång skull.

Några hängde kvar på scen och stirrade. Vi andra tågade ut för kafferep, som vanligt ordnad av Alexander Siemers.

Martin, som enligt Carl Stanley har bytt namn till Martin “ABC-ADHD” Rosvall, började på ny kula efter pausen och visade upp ett trick, live med Isidora (Isidor) och Carl Stanley iklädda polkadot utstyrsel. Prickarna bytte plats från en duk till Isidoras kläder.

Polka  Carl Stanley och Isidors live-demo

Vi fick också se suspension med en mycket ung deltagare från publiken, mycket modigt gjort.

Suspension

 En ung man lägger livet i händerna på Leif och Christer Jönsson. Man kan lita på trollkarlar.

Mattias pratade lite om ägareskiftet och transformationen av teater Buratino, vilket vi ser fram emot med spänning. Det såldes även diverse lådor för duvtrolleri och även en speciell “låda i låda” illusion. Många av dessa var för duvtrolleri från Roland “Trollando” Haglund.

Trollando

Trollando ger en live-demo av ett trick som skall säljas.

 Vad lärde jag mig idag, jo att “kortöverföring” inte handlar om spelkort alls. Jag trodde det var nån palmering. Jag åter-lärde mig att Christer Christabuu är mannen med guldbyxor. Pengarna verkar aldrig ta slut. En stor låda med trollerisaker blev hans skörd detta år. Jag lärde mig också att skriva referat tar onödigt lång tid om man väntar för länge. Bilder tagna i dunkel ljussättning med en androidtelefon blir klassiskt grynig som risgrynsgröt. Även om mycket blev sålt, så fanns det en del kvar. Bland annat ett Piano som jag funderade på hur jag skulle ta hem med cykel. Tack går till auktionsförättaren Martin Rosvall, demonstratören Leif Densloe och “hand of coin” Christer Wilén. Tack skall också gå till Robert Ess Devon samt Anton Franzon för att de samlade ihop pengar.

Foto och Text: Matz Johansson Bergström

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.