John Houdi gör reklam i TV 1997

“1997 var jag med om att göra nyskapande reklam-tv. Eller nyskapande; att göra reklam live i tv var gammalt men det hade inte gjorts sedan 1960-talet eller så. Det var under ishockey-VM 1997 som Falcon sponsrade. Idén att göra live-reklam i reklampauserna kändes fräscht och spännande.

Det var svåra omständigheter. Vi fick bara ett par sekunder på oss. Det var LIVE så vi kunde INTE göra om om något gick fel. Vi måste starta EXAKT på sekunden och sa vi Falcon och INTE “klass 1″ efteråt så satt någon i London och tryckte på en knapp och vi var ute ur leken.

I klippet där jag nyser bort etiketterna på en glasskiva var tanken att vi skulle göra ett mentalisttrick där man förde fingret fram och tillbaka var man ville och sedan slutade på exakt de märke som var min förutsägelse. Vi insåg snabbt att det inte fanns tid att göra detta under de få sekunder vi hade. Idén gick ut på att man skulle gå fram till tv-rutan och sätta ett finger på etiketten man ville börja på. Snabbt förstod vi att vår tid skulle vara ute innan vi ens hade fått upp tittaren till tv-rutan. Jag hittade då minuten innan sändning på att nysa bort etiketterna och starta om med något annat. Alltså fullständigt improviserat i sista sekund.

Kul var det i alla fall och jag gör gärna om det igen vid ett annat tillfälle.”

John Houdi

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.