Juniorläger 15-16 februari 2014

Årets juniorläger hölls, likt de senaste åren, hos Birgitta och Gay Ljungberg på Magic Center i Halmstad. Birgitta spred god stämning, såg till att ingen gick hungrig eller spillde något på golvet samtidigt som Gay Ljungberg, Gay Lundin och Leif Olberius gav oss juniorer feedback på våra akter.

1779199_10151976921532183_471090444_n

 Isidor Olsbjörk, Carl Stanley,Simon Almers, Kapten Felix MiniToxin Fallkvist, Leif Olberius, Lundin Gay och Christoffer Nyqvist 

Fem tävlande trollkarlar var vi på årets läger, i år var det krav på att man skulle tävla i SM. Trots att vi var få hade vi aldrig för lite att göra. Alla fick ungefär två timmar var av schemat för de två dagarna. Vi fick själva välja hur vi ville utnyttja dem. Vissa fick hjälp med att hitta eller skapa sin karaktär, vissa behövde en tydligare idé till sitt manus, vissa fick teknisk hjälp och vissa diskuterade sina motiv för att göra de effekter de valde att göra.
Vi inledde lägret med att alla, en i taget, fick sätta sig på en stol och säga vad de ville ha ut av sin akt. Detta kändes väldigt nyttigt då det skapade en tydligare bild av hur vi skulle kunna hjälpa varandra. En och en fick vi visa våra akter och få feedback av coacherna och de andra trollkarlarna. Mycket diskussion och många frågor. I regel fick alla säga vad de tyckte och vilka ändringar som man trodde skulle hjälpa.
I fikapauserna fortsatte diskussionerna kring akterna och förbättringar gjordes överraskande fort. Det är verkligen oerhört roligt att umgås med människor som man kan vara kreativ tillsammans med. Alla ville verkligen att alla skulle bli bättre och den känslan är oslagbar. Det var intressant att se de som var på sitt första eller andra läger lära sig arbetssättet och få djupare förståelse för sina akter.
Mitt första juniorläger spenderade jag med att stå framför de andra väldigt mycket av tiden vi hade tillsammans och bli grillad. Jag fick veta att jag pratade för mycket samt att jag sa ointressanta och onödiga saker om det jag gjorde trots att det jag gjorde var intressant. Den helgen kan var den viktigaste någonsin för mitt trolleri och mitt sätt att uttrycka mig på scen. Nu fick jag se killar uppleva en helg som kanske var den viktigaste i deras utveckling. Nu har jag avslutat mitt fjärde läger och det var väldigt lärorikt.
Tack alla ni som gjorde helgen till helt fantastisk och lärorik!
Carl Stanley

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.