Magikongress i Aostadalen

Ibland har man tur på det sättet att intressanta kongresser också äger rum på vackra platser. En sådan kongress med extra guldkant på är Masters of Magic “Magic Festival” som anordnas i idylliska St Vincent i Aostadalen, Italien. St Vincent ligger på drygt 580 meters höjd, och här får man en härlig överdos av frisk luft i charmiga omgivningar. Små familjeägda restauranger bidrar också till trivseln.

St Vincent

Den 22 – 25 maj i år – trettonde upplagan av kongressen – kunde följande artister ses strosa på gågatan: Paul Daniels, Scott & Muriel, Mister David, Max Maven, Francesco Scimemi, Dion, Andi Gladwin, Jabba, Miguel Munoz, Raul Cremona, Sergey Stupakov, Walter Maffei, Apollo Robbins, Luis de Matos, TaNaManga, Sebastien & R, Marco Zoppi, Manuel Muerte, Luke Dimon, Carillon, F. Meraviglia, Francesco Addeo, Raffaele de Ritis, Nefesch, Marco Berry, Mister Forest, Luke Jermay, Richard Kaufmann och Woody Aragon. Kongressgeneralen själv, Walter Rolfo, ser man däremot aldrig strosa omkring. Han är alltid på språng för att fixa något och talar ofta i två telefoner samtidigt.

Mina favoritprogrampunkter i detta digra program var:

1) Paul Daniels var inbjuden hedersgäst för att ta emot ett pris och delta i en frågestund. Han roade inte bara på scen, utan förgyllde hela kongressen med fantastiska anekdoter från ett långt artistliv. Det var en fröjd att få ta del av alla dessa historier som flödade till frukosten, under middagen och givetvis i baren.

Paul Daniels

Paul Daniels & den förtjusande Debbie McGee

2) Luis de Matos seminarium om the Floating Ball var en riktig höjdare. Effekten i hans händer är så artistisk och tjusig att man blir alldeles hänförd. Luis är ett superproffs, och seminariet framfördes på ett mycket pedagogiskt och sympatiskt sätt.

3) En trevlig programpunkt som det vore värt att bygga vidare på kallades för “ultra lecture”. Jag trodde först att det skulle bli en paneldebatt, men nej, en efter en äntrade olika artister scenen och de hade ett visst antal minuter på sig att besvara samma fråga. Mycket intressant!

Detta var mina absoluta favoriter, men många fler programpunkter skulle ha kunnat ta sig upp på min favoritlista om det inte vore för att jag har sett dem så många gånger det senaste året.

Nu är årets upplaga av “Magic Festival” bara ett minne blott, men kongressgeneralen Walter Rolfo har otroligt bråda tider framför sig. Han är huvudorganisatör för FISM 2015 i Rimini.

Christina Nyman

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.