Max Hofzinser och Magi-Arkivet

Christina Nyman har länge intresserats av hovillusionisten Max Hofzinser och hans livs historia samt har insett att han kan vara av intresse för olika magihistoriska föreningar ”“ och vanliga trolleriföreningar också. För något år sedan lånade hon Magi-Arkivets pärm om honom och alla Hofzinsers urklippsböcker. Detta har legat till grund för början av ett föredrag.

Men nu var det dags för vidare informationshämtning och framförallt genomgång av lämpligt illustrationsmaterial. Den 13 augusti landade Christina på Skavsta f.v.b. till Magi-Arkivet och utställningen i Slottsvakten. Det blev en heldag av arbete med pauser för förfriskningar och mat.

P1040452

Jobb i arkivet 

Den 14 augusti hämtade vi Arto Airaksinen på Nyköping Central. För ska Christina ha bildmaterial, så ska det vara av allra bästa kvalité! I utställningen, och i Magi-Arkivet fick Arto verkligen visa vad han kan. Vi märkte snabbt att han inte bara tar utomordentliga ”“ och numera världsberömda ”“ artistfoton ”“ han kan konsten att fotografera stillbilder. Det blev åtskilliga omtagningar och omarrangeringar innan Arto var nöjd! Vilken fackman!

DSC_1336 DSC_1347

DSC_1334

Bildkritik

DSC_1340 DSC_1344

Studier av proffsfotograf i arbete

DSC_1356 DSC_1384

Christina som modell

DSC_1364

Fotografering av affischer

Klockan 19.00 respektive 21.00 lämnade vi av Arto vid tåget och Christina vid flyget, och Gertrud och jag satte oss och pustade ut! Vilka roliga och lärorika dagar!

Foto Gertrud Nilsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Max Hofzinser och Magi-Arkivet”

  1. Ett stort tack till Christer, Gertrud och Arto!
    Roligt också att dessa intensiva dagar i Nyköping blev dokumenterade i bakom-kulissen-bilder av Gertrud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.