MICs försommarfest 31 maj

Lördagen den 31 maj 2014 var det så återigen dags för årlig försommarfest i Moderna Illusionisters Cirkel. Studiehemmet Hemgården slog traditionsenligt upp sina portar klockan 12.00 för nöjeslystna och hungriga trollkarlar med respektive ”“ detta till trots att Hemgården under sommarperioden normalt håller stängt. Men då MIC är en frekvent besökande förening så tyckte Hemgårdens personalansvarige Eva Hellner att det inte skulle vara några som helst problem att ha öppet enkom för oss trots sommar-uppehållet. Det tackade vi givetvis för.

Ett 30-tal trolleriintresserade, inte bara från Norrköping utan även från Göteborg, Västerås och Eskilstuna samlades efter att ha minglat och pratat med varandra en bra stund runt dukade långbord med allehanda läckerheter på. Det bjöds nämligen på sommarbuffé i form av grönsallad med fetaost och oliver, två varianter på kycklingspett med olika såser därtill, delikata minipizzor och fläskfilé med hemmalagad potatissallad samt drycker. De besökande lät sig väl smaka och åt med god aptit. Efter förtäringen applåderade alla för personalen från den anlitade cateringfirman som ordnat med buffén och tackade för den goda maten.

Efter lunchen var det så dags för dagens stora begivenhet: en energirik och humoristisk show med fullblodsproffset Gaston från Göteborg. Han inledde sin 45 minuter långa akt med tre stycken olika varianter på korttrick som fick de flesta att tappa hakan och dra på smilbanden. Därefter presenterade han ett klassiskt och medeltidsinspirerat bägarspel, vars rutin hade sin grund i idéer och principer signerade Dai Vernon. Så fortsatte han med en rutin där två åskådare fick assistera och en lånad fingerring trollades bort. Senare hittades ringen igen, då fastknuten inuti ett garnnystan som en av åskådarna tidigare fått välja ut. Nu följde en reprutin med tjocka tampar, även denna med medeltida prägel i framförandet. Som avslutning på sin fantastiska akt (vilken lockade till många skratt och leenden) drogs tempot i showen ned när Gaston delade ut olikfärgade dödskallar till fem olika åskådare, för att senare förutsäga vem som höll i den vita dödskallen genom att få ett av fyra tända stearinljus att mystiskt slockna medan han mässade en ockult ramsa. Gaston fick stormande applåder för sin show och alla började så smått efter framträdandet att dra sig mot fikaborden med ett leende på läpparna.

Dagen till ära bjöd MIC på en egenskapad bakelse, dekorerad med  frukt och därtill kaffe, te och läsk. Det pratades och diskuterades friskt vid fikaborden och presidenten passade på att tacka alla som kommit till försommarfesten från när och fjärran.

Efter kaffet vidtog så seminarium med Gaston. Det han nu gjorde var att berätta om sina tankar om hur man bygger upp en bra föreställning och detta med utgångspunkt från de trick som han en halvtimme tidigare visat upp i sin show. Hela seminariet vävdes samman genom en interaktiv diskussion med alla närvarande om hur man utvecklar idéer och om hur man kan tänka och arbeta när man sätter samman en akt som består av olika fristående rutiner. Givande och tänkvärt. När Gaston så avslutade dagen genom att framföra ett extranummer, nämligen halsbrytande och komisk jonglering med äpplen (den akt han även framförde i TV-programmet ”Talang 2014” under våren) så fick han stående ovationer av alla i publiken! Tack för en givande dag, Gaston.

Därefter återstod det bara för styrelsen att tacka alla tillresta så mycket för denna försommarfest och att önska en härlig och skön sommar.

Klas M Larsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.