Norrköpings Ungdomscirkus

DSC_0742

Tack var en påminnelse från Cirkusakademins nye sekreterare uppmärksammade jag att Norrköpings Ungdomscirkus gav sina föreställningar på Tyska torget i Norrköping. Sista föreställningen den 1 juni klockan 14.00 passade oss bra på väg hem från ett bröllop. Men först intog vi kaffe i Norrköpings äldsta trädgård ”“ Gubbens Trädgård. En idyllisk oas som ligger vid Motala Ström. Rekommenderar ett besök!

Det var några år sedan vi senast såg de duktiga ungdomarna i sitt fina tält, så det var ett trevligt återseende. Men det blir varmt i tältet när solen strålat på det hela dagen”¦ Nästan fullsatt föreställning, bra musik, läckra kläder och ett varierat program av de 50-60 medverkande ungdomarna. Fast den krystade storyn ”Försvunnen i New York” kunde vi varit utan ”“ ungdomarnas prestationer håller väl ändå.

Det var akrobatik i tyg, runt en stor boll, stutsmattegrupp, jonglering, sju på enhjulingar plus höghjuling, akrobatik med fyra stegar, cheerleaders, diabologrupp med en stjärna, rockringsgrupp med en stjärna m.m. Synd att framhäva någon framför den andra men de äldre flickorna i tyg, de på på enhjulingar och de med diabolos fick ju mest applåder.

Det nästan två timmar långa programmet inklusive paus var både underhållande och imponerande. Oj, så mycket jobb som ligger bakom detta av ungdomarna, ledare och inte minst alla föräldrar!

DSC_0745 DSC_0761

DSC_0759 DSC_0775

DSC_0765

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Norrköpings Ungdomscirkus”

  1. Tack för rapporten Christer, eftersom jag själv fick förhinder att se dessa duktiga ungdomar i år!//Hans Lindgren (Sekreterare i Cirkusakademien)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.