Rufus Wiena – svensk reklam för trolleri ute i världen

 För en tid sedan berättade en vän till oss att han sett en mycket duktig svensk trollkarl i Torremolinos. “Han heter Rufus Wiena – känner du till honom?” Jag rannsakade mitt minne men kunde inte komma på vem det kunde vara. En svensk trollkarl, boende i Spanien och med kunskaper nog att tänka sig ställa upp i VM 2014???

Efter detta funderade jag vidare och så småningom kom jag på att jag faktiskt såg honom tävla i kortmagi vid SM i Magi 2009 i Göteborg – och vinna! Jag tog kontakt och bad honom berätta om vad som hänt efter detta och här följer hans berättelse:

Jag föddes 1991 och heter Rufus Wiena. Trollandet började 2007, eftersom jag åkte till Kanarieöarna och där på ett hotell såg jag en trollkarl för första gången i mitt liv som fick mig att bli intresserad av magi. Efter semestern började jag trolla flitigt och redan efter ett års träning hade jag fullt upp med uppträdanden på hela västkusten. Tack vare detta kunde jag nu försörja mig som trollkonstnär och leva av mina föreställningar. I samma veva tog jag även kontakt med Göteborgs Magiska Klubb och blev medlem i deras klubb för att förkovra mig i magin. Efter detta var jag med i SM i trolleri 2009 och tack vare min vinst där flög jag över till TAOM i Texas som är en av USA:s största trolleri- konferenser. Jag var med och tävlade efter att 9 stycken blivit utvalda av 120 personer. Det slutade med en andra plats om jag inte minns fel”¦ Under konferensen gjorde vi lite magi för lokal-tv:n i Austin också. Sedan efter min USA-tour flyttade jag direkt till Spanien och började arbeta som trollkarl på hotell och resebyråer fram tills att jag lyckades ordna ett par föreställningar för Spaniens mest populära tv-program (“Menuda Noche”). Nu efter mina 3 år i Spanien och efter mina föreställningar som jag har runt om i världen på udda platser då och då, siktar jag på att ta mig till FISM samt fixa en egen TV show någonstans i världen.

 
 
Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

2 reaktioner till “Rufus Wiena – svensk reklam för trolleri ute i världen”

  1. Jag träffade Rufus Wiena vid SM i Göteborg 2009. Han verkade vara en mycket trevlig och fantastiskt skicklig trollkarl med kort. När jag tittade på hans hemsida med filmclipsen blev jag både förvånad och mycket imponerad av hur han bl. a. kunde fånga och bibehålla intresset med avancerade korttrick även hos yngre barn. Sven-Arne Karlberg

  2. Christer, känner igen detta. I slutet av år 2012 berättade ett par av mina svenska vänner att de hade träffat en reseledare i Torremolinos som “var helt fantastisk på att trolla med kort”. De bifogade en länk till en hemsida – Rufus Wiena. Jag blev förstås glad över att de hade uppskattat trolleriet OCH att de kom ihåg trollkarlens namn efteråt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.