Seminarium med Jahn Gallo i Västerås den 16 aug

Det hela tog sin början med att Curtelle presiderade över auktionen vars intäkter gick till blomsterfonden.  Eftersom det var ganska mycket saker att sälja så tog det sin modiga timme men det gav enligt uppgift en god intäkt till blomsterfonden. Själv blev det ett par fynd som efter lite uppsnyggning och lättare reparationer får ett nytt hem i mina akter. Rekvisitan skänkt av Jan Jansson och Carolfs släkt.

20140816_141517

Curtelle

Det kom ca 13 personer till dagens begivenheter och de blev serverade en Jahn Gallo i högform som här premiärvisade sitt nya seminarium för trollkarlssamfundet.

Han började med att sjunga(!) ”Banknotes from heaven” (Pennies from heaven) samtidigt som han utförde sin effekt Osaka Bills. 

Sedan berättade han historien om hur Osaka Bills hittades på 1974 men blev liggande till 90-talet eftersom han inte hittade någon lämplig plats för effekten i sina dåvarande shower. När han började jobba på kryssningsfartyg hittade han platsen och hans roliga presentation från den tiden har väl de flesta av oss sett på youtube. 

 Seminariet var upplagt så att han varvade klipp från hans långa karriär med förklaringar och mer viktigt berättelser om hur han kommit fram till sina presentationer, flera exempel på hur en effekt ändrats under tidens gång och givetvis flera roliga anekdoter om trollkarlar han mött på sina resor världen över.

Vi fick även höra hur det hela började då han som 12-åring blev helt såld på trolleri när han såg cirkus Altenburg i Landskrona.

20140816_175033

20140816_181049

VMK seminarium(23)

Ett axplock av vad han gick igenom under seminariet:

  • Ett reptrick med två rep som blev ett och sedan två igen. En metod jag aldrig sett förut och som är minst lika visuellt överraskande som något av ögongodiset från Fiber Optics
  • Ett gag för att knipa en stående ovation
  • Cards across med twisten att de valda korten ligger kvar men resten av korten byter plats (fanns med på hans tidigare seminarium 2004)
  • Tips att knipa extra applåder vid svaga sekundära klimax (t ex sub trunk)
  • Sin ambitious card effect där han lärde ut bl.a. en mycket snygg palmering krediterad till Charlie Miller.
  • Visade ett klipp där han med hjälp av en simpel cirkelns kvadratur kniper fyra applåder efter varandra och avslutar med en oväntad dukproduktion samt ett tips från Billy McComb att utnyttja den produktionen till ett running gag.
  • Cups and balls med filthatt á la Benson Bowl
  • Cut and restored tie utan change bag
  • Samt diverse tips och idéer som han samlat på sig under en 40 årig karriär som lurendrejare.

Jag tog med mig en hel del matnyttigt från detta seminarium. Jahn är inte längre ung men han har glimten i ögat, leendet i ansiktet och utstrålar en sådan air av trevlighet att i alla fall jag skulle gladeligen satsa på var hjärterdamen ligger om han bad mig”¦

På kvällen hade jag, Kim Gordon, Jahn och hans förtjusande dam Kerstin ett trevligt samkväm på restaurang i småbåtshamnen där historierna stod som spön i backen.

10414529_10203521163763802_829145518004313917_n

Får du chansen att se detta seminarium, ta den.

Vid pennan: Leo Kim. Vid kameran: Leo Kim

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.