SIC-möte med Martin Rosvall

Söndagen den 7 september hade ett tiotal medlemmar i Skånes Illusionist Club samlats i vår lokal för en magisk träff. Vi hade bjudit in Martin Rosvall, mer känd som Ason Bson Cson – den glade trollkarlen. Martin skulle bjuda på ett seminarie/workshop och han kallade det hela “Det börjar med en repstump och slutar med samma repstump”. Alltihop handlade om hur man kan bygga en akt och vägen fram till föreställning. Martin hade ett trevligt sätt att presentera sina idéer och delade med sig av erfarenheter från ett rikt artistliv.
bild 1
Martin hade även skrivit ner sina tankar i en lecturenote som han sålde efteråt tillsammans med en gimmick. Gimmicken var en del av en rutin som Martin visade oss och den illustrerade allt det som han pratat om innan.
Lite fika med kaffe smakade nu gott. Diskussionerna fortsatte kring kaffekopparna och nya idéer kom upp.
bild 2
Efter kaffet blev det mera. Nu en workshop i rep, något som Martin tycker mycket om. Han delade med sig om hur han började en gång och hur han lärde sig ett reptrick som 12-åring och hur han än idag gör samma trick. Vi fick några utav Martins idéer kring hur man presenterar ett reptrick och goda råd hur man klipper ett rep, som blir helt igen.
En intressant och trevlig stund tillsammans fick vi i vår lokal på Kadettvägen i Helsingborg. Tack Martin för att du kom och delade med dig av dina erfarenheter och klurigheter kring att bygga en akt.
Text och foto Jozima
Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “SIC-möte med Martin Rosvall”

  1. Tack SIC som bjöd in mig. Roligt att få se hur andra magiföreningar har det på sina träffar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.