SMC-medlemsmöte den 1 april på Magic Bar med Alex Conradi

AlexConradi2

Foto Erik Nordvall

Första april var det SMC månadsmöte på Magic Bar med den italienske myntmagikern Alex Conradi. Alex gick på ett engagerande och utåtriktat sätt igenom både myntrutiner och teorier kryddat med personliga insikter.

Första rutinen som gicks igenom var coins to cup med fyra mynt. För detta användes ett antal olika palmeringar och passes. Olika för varje mynt som behandlades, en snygg var där coinroll användes i en false transfer.

Nästa snygga rutin var produktion och borttrollning av fyra mynt, där ett antal gimmicks och sleights användes till att verkligen skapa snygga magiska ögonblick. Alex pratade mycket om att magi ska vara generöst, man ska ge den till åskådarna.

Sista rutinen som gicks igenom var en som han kallade Cameleon Skin Purse, en rutin med mynt och en portmonnä utan tyg som slutade med produktion av ca 10 mynt.

Alex var noggrann i genomgång av hur man stjäl mynt från olika ställen, hur man använder kroppsförflyttningar för att dölja vissa rörelser. Den italienska personligheten hos Alex med allt vad det innebar gjorde seminariet både lärorikt och underhållande.
Är man intresserad av att utveckla sin myntmagi ytterligare så håller Alex en lite längre workshop på SMC:s bibliotek nu på lördag 5 april kl 13-16. Max 10 deltagare och först till kvarn som gäller! Ytterligare information finns på SMC:s facebooksida. Anmälan görs till Erik Nordvall. eriknordvall@gmail.com

Text Andreas Aspsäter

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.