Svensk Magisk Cirkels månadsmöte på Magic Bar den 4 mars

En-trickstävling (Borde det inte heta ett-trickstävling?CN)

IMG_1319

IMG_1324

Publiken före tävlingen

Tävlande: Johan Ahlen, Robert Ace, Hanna Gunther, Daniel Sjögren, Fredrik Ahlberts, Stefan Eriksson, Hans-Erik Fröberg, Carl-Fredrik Zetterman, Jörgen Bohlin, Rolf Isberg.

Domare: övriga närvarande.

10 modiga tog plats på scenen på Magic Bar (close-up rummet) för att göra upp om den prestigefyllda titeln ”årets en-tricksmästare 2014”. Det var glädjande att se en så stor spridning bland de tävlande, allt ifrån glada amatörer till hårt arbetande proffs samt unga och äldre trollkarlar. Det hör kanske inte till vanligheterna med kvinnliga trollkarlar och därför var det extra roligt att Hanna Gunther var en av de tävlande i ett annars mansdominerat startfält.

Första priset gick till junioren Daniel Sjögren, 13 år. De höga poängen torde ha motiverats av att Daniels bidrag innehöll flera riktigt coola effekter, där keps, solglasögon mm trollades fram på ett läckert sätt. Daniel avslutade med en riktigt häftig rep-rutin som han fick stora applåder för.

Andra priset delades av vår egen Stefan Eriksson och Malmöpågen Fredrik Alberts som gästade Stockholm och Magic Bar tillfälligt.

Stefans rutin, som var ett slags experiment med bananer, apelsiner och äpplen lockade till många skratt. Frukten flyttade sig inte som trollkarlen hade tänkt sig, utan uppenbarade sig på en minst oväntad plats. Väldigt kladdigt och väldigt roligt!

Fredrik Alberts utförde ett enkelt men oerhört elegant trick med fyra ess och fyra half-dollar mynt. Med stor skicklighet lurade han publiken (åtminstone mig!) att tro att mynten samlats på en plats, bara för att i nästa ögonblick visa att så inte alls var fallet.

Tredjepriset gick till Carl-Fredrik Zetterman som utförde en längre, men mycket engagerande rutin som innehöll siffermagi. Några till synes slumpvisa siffror multiplicerades av publiken och summerades ihop till ett minst sagt förbluffande resultat. Bland annat motsvarade summan ett telefonnummer som gick hem till Carl-Fredriks styvfar. Som av en händelse råkade fylla jämt just denna dag. Hurra för Carl-Fredriks styvfar som fyllde 70 år!

Samtliga tävlande fick motta sittande ovationer och vinnarna fick välja bland fina priser som sponsrades av Magicland. Grattis Daniel, Stefan, Fredrik och Carl-Fredrik!

Ps. Magicland informerade också om att man inom kort kommer att öppna en fysisk trolleributik i Stockholm.

Vid pennan Tore Skytén   Foton Stefan Engzell

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

3 reaktioner till “Svensk Magisk Cirkels månadsmöte på Magic Bar den 4 mars”

  1. Nej Christer, lägg inte ner. Magiarkivet är en fantastisk insats för svenskt trolleri!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.