The House of Magic – barnfilm

“The House of Magic” är en ny datoranimerad belgisk barnfilm där trolleri spelar en viss roll. (Originaltitel: Le manoir magique)

Handlingen i korthet: En kattunge blir dumpad av sin familj i samband med en flytt. Ensam och rädd söker han skydd i ett kråkslott under ett åskväder. I huset finner han många underliga saker – ett blommande apelsinträd, ett kabinett med en massa svärd, askar där kort plötsligt flyger upp i luften, cirkusaffischer, kinesiska drakar. Husets ägare är pensionerad trollkarl och omger sig med minnen från sin storhetstid då han bl.a. uppträdde för sultaner och prinsessor. I hushållet ingår också kaninen Jack, musen Maggie, två kuttrande turturduvor och en arsenal av mekaniska leksaker.

Trollkarlen må vara pensionerad, men än har han en trogen publik på barnavdelningen på stadens sjukhus. Kattungen, som trollkarlen döpt till Thunder, vill så hemskt gärna följa med. Till stort förtret för de gamla stjärnorna Jack och Maggie blir framtrollandet av Thunder genast ett uppskattat inslag i föreställningen. Jack och Maggie ingår en pakt för att bli av med Thunder.

So far so good, men sedan blir det inte så mycket mera om trolleri. Största delen av filmen handlar om själva huset. Trollkarlen Lawrence blir inlagd på sjukhuset efter en olycka i trafiken. Hans snikne brorson gör genast entré och försöker sälja huset. Djuren och leksakerna gör allt de kan för att rädda huset tills den rätte ägaren kommer hem igen. Inte oväntat inser de snart att det inte går att vara ovänner, alla måste samarbeta och alla har något unikt att tillföra gruppen.

Filmen är som sagt avsedd för barn, och den handlar mera om huset och katten än om trollkarlen, men titta gärna på trailern i alla fall. Den är ganska söt. Sötast är när katten kommer upp ur trollkarlshatten med en färgglad mouth coil.

http://www.youtube.com/watch?v=zTQ7rd8aswg

Manoir magique

Stör-ej-dörrskyltar med motiv från filmen för små trollkonstnärer

Christina Nyman

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.