Toni Rhodins cirkusbok “Stickspår”

Vi som läste Toni Rhodins första del i släktkrönikan om familjen Mundi har väntat på del två. Nu finns den att köpa bl.a. från det utgivande förlaget Kiras webshop www.kiraforlag.se Boken är på 210 sidor och kostar 200:-

Willy har, trots att han aldrig bevistat en cirkusföreställning, alltid förstått att han en gång ska kunna få kalla sig cirkusdirektör. Och i slutet av denna bok verkar hans önskan gå i uppfyllelse. Men innan dess har vi fått läsa hur man levde strax före förra sekelskiftet bland teatersällskap, kuriosakabinett, marknadsvarietéer och tivolin. Ett liv helt annorlunda än det de ”privata” levde. Toni Rhodin har kunskapen härom som  varietédirektör och cirkuskonferencier  med ett livslångt och djupt cirkusintresse. Hans far var Teddy Rhodin, balettdansare, balettchef och skådespelare och hans farbror var Trolle Rhodin, cirkusdirektör. Farfar hette Brazil Jack och farfars far Max Alexander. Släkten har mer än hundraåriga cirkustraditioner. Toni beskriver en helt fiktiv värld fast med en realistisk inramning.

Vi får t.ex. möta Julia Pastrana ”“ den håriga kvinnan med apansikte som efter sin död mumifierades och visade upp mot entré, den legendariske showmannen Brazil Jack och trollkarlen Petersen, vars primitiva trolleriapparater ersätts med illusioner som Den itusågade damen, Millionkofferten och Charons kabinett ”“ alla tillverkade efter ritningar inköpta i Hamburg.

Om du gillar cirkus, varieté och den sortens underhållning så är detta en bok för dig!

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Toni Rhodins cirkusbok “Stickspår””

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.