Buktalare med eget nyhetsmagasin

 IVS hemsida

En i Sverige inte så vanlig intressegrupp är buktalarna. De har några forum där de kan utbyta erfarenheter, och ett forum är gruppen på Facebook, Buktalare i Sverige.

Sedan två år finns en internationell kanal där man bland annat erbjuder ett digitalt nyhetsmagasin IVS Spotlight, och sammanslutningen heter International Ventriloquist Association. Tre bland buktalare välkända profiler ligger bakom magasinet, och dessa tre medverkar också med egna inslag.

I senaste numret var det bidrag från sju länder, bland andra Tyskland, Spanien, Japan, England och Sverige. Dessutom är magasinet fullt med tips, reportage och intervjuer med buktalare från äldre tider.

Några svenska buktalare är prenumeranter och dessutom är två aktiva med produktion av Sveriges bidrag. De två är Conny Ray och Martin Rosvall/Ason Bson Cson. Tillsammans har de redan producerat åtta inslag med rapporter från Sverige och fler idéer om reportage ligger och väntar.

– Det är fantastisk att få vara del av ett globalt nätverk för buktalare och samtidigt få dela med sig av vad Sverige har att erbjuda, säger Martin Rosvall.

– Ja, jag har alltid tyckt att det är roligt att knyta nya kontakter med likasinnade, säger Conny Ray. Jag började innan internet fanns, och då skrev vi brev till varandra. Dagens teknik gör det möjligt att ha kontakt med hela världen på ett helt annat sätt.

IVS Spotlight

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.