Elegans och showmanship i underhållande lecture

RAFAEL CUPS

Årets första seminariumdag på Magic Center i Halmstad den 24 januari bjöd 25-talet besökare på en underhållande lecture av Rafael Benatar. Denne elegante entertainer, född i Venezuela men boende i Spanien, nominerades i fjor till ”The Lecture of the Year”. Och här hade verkligen Birgitta och Gay Ljungberg fångat in en herre med showmanship ut i fingerspetsarna.
Det bjöds på allehanda trolleri, både med kort, dukar och Cups and Balls, och Rafael delade frikostigt med sig av sitt stora kunnande. Hans sätt att hantera spelkort med double lift och top change var hemligheten bakom många förvånande kortkonster, liksom hans teknik att kunna lägga ut två kort som ett på bordet imponerade!
För mig blev det också en lektion i personlig dominans ”“ Rafaels höll både publik och medhjälpare på scenen i ett oförklarligt psykologisk grepp, vilket medförde att vi alla blev positiva till hans person och hans mästerliga trolleri. En sann njutning var det att se honom i aktion!
Tyvärr var detta det enda framträdandet han hade i Sverige denna gång. Vi var många som gärna vill se honom återkomma.

RAfAEL DUK

Nästa lecture på Magic Center i Halmstad hålls av Shoot Ogava lördagen den 14 februari. ”His Linking Rings are among the finest in the world.”

Text och foto: Åke Hallberg

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.