FEM SNABBA FRÅGOR

till Jacob Schenström, Nordisk Mästare i magi 2015

Jacob-svävande-boll (1)

Fråga: Jacob, du börjar bli van vid att vinna priser nu. Men hur känns det egentligen att vara Nordisk Mästare i magi 2015?

Svar: Det känns fantastiskt kul. Det här var första gången jag var med i de nordiska mästerskapen, och jag hade många duktiga medtävlande. I tävlingen deltog även några duktiga spanjorer.

F: Vad tänker du på minuterna innan det är din tur att gå ut på scen i en tävling?

S: 10-15 minuter innan det är dags ser jag till att alla saker är på rätt plats. Jag har en checklista på papper som jag följer. Brukar dubbelkolla några gånger. Minuterna precis innan jag går ut försöker jag hitta lugnet och ladda för framträdandet. Då försöker jag undvika att tänka på det tekniska och mer hitta rätt känsla i kroppen. Slutligen tar jag ett par djupa andetag och går upp på scen.

F: Du kommer att ställa upp i världsmästerskapen i Rimini i juli. Hur ser ditt träningsprogram inför VM ut?

S: Jag har under den senaste tiden jobbat på en ny avslutning som jag provade under NM. Det är lite grejor till som ska byggas, och så ska det fin-repas. Jag jobbar också parallellt med hela akten, finslipar detaljer och försöker förbättra olika metoder. Jag tänker försöka framföra akten så många gånger som möjligt inför publik. Slutligen hoppas jag komma in på universitetskursen Magi 2 i juni. När jag gick Magi 1 var det väldigt utvecklande för mig och akten.

F: Varför tävlar du? Vad är din motivation?

S: Det är roligt och utvecklande, och eftersom man har en deadline får man saker gjorda. Man får träffa människor ifrån hela världen, och nya dörrar kan öppnas.

F: Några tips till andra tävlingsintresserade (som kanske inte har kommit till skott än)?

S: Anmäl dig så löser sig resten sen, och ta hjälp av andra.

Christina Nyman

http://www.hd.se/lokalt/hoganas/2015/04/16/bagar-trick-gavjacob-segern/

En kommentar till “FEM SNABBA FRÅGOR”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.