Göteborg Magiska Klubbs möte den 2 november

Måndagen den 2 november bjöd Göteborgs Magiska Klubb sedvanligt på trolleriauktion, men innan dess fick vi se ett ”give away” trick, som är ett nytt inslag som vi har för avsikt att ha som en tradition på klubbmötena. Anton Franzon introducerade detta moment med två sugrör som passerar genom varandra på ett sinnrikt sätt. Sugrör gavs ut till medlemmarna och de satt och återupprepade miraklet.

Anton Franzon demonstrerar

Anton Franzon med rörigt sugrörstrick.

Auktionen leddes också denna gång traditionsenligt med mannen med rösten Martin ”Ason Bson Cson” Rosvall som auktionsförättare, putslustige Leif Densloe som demonstratör och den eminente sekreteraren Christer Wilén noterade priserna.

Nedan följer foton från auktionen.

Wilen övervakar

Christer Wilén har koll på papperena.

ringar

Många ringar blev det.

Ståhle kryper

Jakob Ståhle kryper under bordet och lägger till ännu fler prylar, som om vi inte hade nog.

Gaston blåser

Man märker att syret börjar ta slut i teatern, Gaston roar sig med sitt senaste fynd.

Christer Jönsson förklarar

Christer ”Christabu” Jönsson visar hur man skall göra.

Trollando demonstrerar

Trollando ”hypar” illusionen genom att visa hur det skall gå till. Detta är också ett bra sätt att sälja paraplyer på.

Själv köpte jag en välbehövlig cykelväska i bra kvalitet och en bok om sedeltrolleri. Ett annat exempel på en lite tokig sak till salu var en slips på ”Snurre Sprätt” (eng. Bugs Bunny). Efter ett par timmar som utropare började Martin helt plötsligt blanda in engelska ord och sluddra oförståeligt. Detta berodde inte på att Alexander hade spetsat läsken eller nåt, det är helt enkelt utmattande att klubba igenom 180 utrop i en sittning. Det bör tilläggas att det blandades med glada tillrop från auktionsförrättare och publik.

Värt att nämna är att några DVD:er donerades till klubben av Christer Wilén och även pengar gick direkt till GMK från Mario Markovic (20 kr) och Anton Franzon (200 kr), tackar för detta.

Swish! så var auktionen över, klockan slog 22:45 och Martin ropade ”första”, ”andra”… och där slog han klubban i bordet för Trollandos stora illusion med paraplyer. Auktionen bringade 1729 kronor till klubben (vilket passande är Hardy-Ramanujans tal). Oavsett gör det ett gott klirr i kassan. Vi i GMK vill passa på att säga starkt jobbat av Martin, Leif, Christer och kassörerna Anton och Mattias. Tack till Alexander för att han påminde oss om att fika.

Tack för kaffet, eller det Bugs Bunny brukar säga: ”That’s all folks”.

Text och Foto: Matz Johansson Bergström

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.