Göteborgs Magiska Klubbs möte 1 december

På GMKs Decembermöte var det entrickstävling på tapeten. Men först blev  det lite information om invigning av den nya teater Buratino. Mattias upplyste oss om att Buratino skall byggas om under jullovet och öppnas  igen lagom till mötet i Februari (officiell invigning “öppet hus” den  7/2 med start klockan 18:00).

Vi tackade därför också Alf Mouwitz för lång och trogen tjänst, som nu  lämnar över ansvaret för Buratino till de nya ägarna. Han har tagit hand  om teatern där den står nu i 16 år. GMK flyttade in där för 6-7 år sedan  och har öppnats och låsts av Alf inför varje möte. Ett fyrfaldigt leve  till Alf!

IMG_4283

 Alf Mouwitz tar emot välförtjänta blommor.

Christer “Christabu” Jönsson berättade om en intressant teknik som man  kan använda för att skapa ett inre lugn inför ett scenframträdande.  Tekniken heter EFT och står för “Emotional Freedom Technique”. Detta  demonstrerades också under mötet.

IMG_4277

 Christer Jönsson informerar om EFT.

Istället för att skriva allt som hände i detalj, kommer här ett montage  med ett axplock av de tävlande, mest baserat på hur skarpa fotona blev.

IMG_4273 IMG_4293

Samuel Varg visar en rutin som heter “quiz show” från Tom Stones “Maelstrom”. Christer Wilén utför ett stämningsfyllt trick.

 IMG_4295 IMG_4309

   Tobias Brogren med silkesnäsduk i ballong.  Felix Fallkvist utför sitt “3 card monte” med sin gäst.

IMG_4306
Robert Andersson med Lennart Green som gäst.

Slutresultatet blev en tredje plats till Samuel Varg, andra plats gick  till Tobias Brogren och första pris gick till… Felix Fallkvist, bra  jobbat.

Efter att det officiella mötet var avslutat, stannade några kvar och  jammade med kortlekar, som vanligt. Kort försvann, lekar bytte ägare och  kort flög i luften. En helt vanlig klubbträff alltså.

IMG_4314
Anton Franzon i skägg och mössa och den hypnotiska blicken.

Detta referat markerar sista träffen för GMK år 2014 och vi välkomnar  det nya året med en nyrenoverad klubblokal, teater Buratino version 2.0.

Foto och text: Matz Johansson Bergström

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.