Göteborgs Magiska Klubbs möte 13 april

Det blev ett nästan 1.5 månads uppehåll mellan marsmötet och aprilmötet. Mycket har hänt sedan sist, så vi började med vad som hänt i trollerivärlden i allmänhet, nånstans måste man ju börja.

Vår allas Gaston och med sitt projekt magikergränd kommer spela in en tv serie om magikergränd. De börjar spela in denna i maj och vi önskar Gaston lycka till. Själva Magikergränd är i Visby under Medeltidsveckan 2-9 augusti, se http://magikergrand.se/

Peter Brynolf och Jonas Ljung har minnsann också ett tv program som heter “Brynolf och Ljung Street magic” på TV4 på bästa sändningstid klockan 20:00.

Vi har ett celebert besök i form av 2012 års FISM vinnare i close up magic Yann Frisch. Han uppträder på Stora Teatern med sin pjäs Oktobre 15-19 april.

Det som kom närmast efter vårt förra möte var SM i Jönköping. Vi (GMK) kammade hem Guld (Jonatan), Silver (Caroline), Silver (Felix), Silver (Jonatan), Brons (Christabuu och Miss Else).

Vid förra mötet gav jag en sista hälsning till Leonard Nimoy. Vid detta mötet har en annan person som låg GMK varmt om hjärtat, Norges trollkarl Egil “Egelo” Berg. För att hedra minnet av Egil pratade Conny Ray om hans betydelse för trolleri. Vi i GMK skickade även ett blombud till hans begravning som äger rum den 14.

En nyhet som var lite mer upplyftande var återuppväckelsen av matrikeln. Efter att ha legat i dvala i några år har den återigen skapats från grunden, uppdaterats och snyggats till av undertecknad.

Vi har sedan sist fått en hälsning och en gåva från Trollerisaker.se. Vad fick vi? En bok! Boken kommer från Trixmas dödsbo som Tommy på Trollerisaker köpt upp. Boken heter “Magic by Ho Yam” och har ursprungligen tillhört Bertil Cramby. Detta vet vi eftersom det var en gåva från GMK 1953 till Cramby. I boken finns det ett foto över medlemmarna och fotot är taget i februari 1953.

GMK 1953

Det blev fika med kaffe i våra av Alexander nyinförskaffade fina värmande kaffekoppar.

Strax efter fika brände vi av introllning med tre färska aspiranter. Först ut var Henrik Salomonsson började sin introllning med att svälja en ballong, visade även prov på korttrick och en mystisk låda som var så mystisk att jag inte förstod riktigt vad den gjorde. Härnäst visade Lukas Uhlgren en spongeball rutin och en essrutin, snyggt jobbat. Simon Lunder visade han också en stor skicklighet med spongeballs i sin ”cups and balls”-rutin. Även han avslutade introllningen med ett korttrick.

Henrik Salomonsson

Henrik Salomonsson

Lukas Felix

Lukas Felix

Jag i min roll som ordförande överräckte tre nya klubbnålaroch dubbade Henrik, Lukas och Simon till fullgoda medlemmar i Göteborgs Magiska Klubb. Må er passion för trolleri leva länge.

Strax därefter intog illusionsexperterna Henrik ”Michael Mendoza” Johansson och Mattias Bergendahl scenen. I seminariet pratades det om illusionsbygge, material, royalties, hur många personer som är involverade, hur mycket en show kostar och praktiska hjälpmedel i ljud och ljussättning. Det förklarades också hemligheterna bakom många illusioner. Av uppenbara skäl kan jag inte gå in exakt på vad som sades, men det var innehållsrikt och spännande.

Illusionseminarie

Som vanligt fanns det några tappra själar som stannade kvar i teatern och fick ta del av nya kortexperiment.

Mario och Alexander

Mario och Alexander

Där var det slut för idag. Tack för kaffet.

Matz Johansson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.