Göteborgs Magiska Klubbs möte 7 september 2015

Efter sommaruppehåll var det fullspäckat med medlemmar och gäster i vår första klubbträff efter sommaren. Teatern har under sommaren genomgått en metamorfos. Teaterns inredning och byggnation skulpteras nämligen av fyra magiska händer som ägs av Mattias Bergendahl och Henrik Johansson. Fint jobb.

Mötet inleddes med en kort sammanfattning av trollerisommaren av Alf Mouwitz, Mattias berättade om en julshow som skall hållas i teatern. Intresserade trollkarlar kan kontakta Mattias.

Vi har köpt in nya klubbnålar, med ny fastsättningsmekanik. Vi vet ju alla hur svårt det var att sätta fast klubbnålen i det gamla utförandet och trollkarlar har ju speciellt svårt med fingerfärdighet. Den första som får provköra den nya klubbnålen är Dusenberg, för att vi fick låna videoklippet med Dusenberg och Lennart som vi visade på sommarfesten och
för en lång och trogen tjänst. De som vill kan köpa av den gamla sorten också.

Vi söker också en redaktör för medlemstidningen  “Tricks”. Vi har planer på att ge ut ett julnummer, men vi behöver er hjälp. Så, du som känner dig hågad skall kontakta GMK (GMK1942@gmail.com), så styr vi upp det.

Efter denna introduktion började seminariet med Eric Jones, vår speciella gäst som kommer ända från USA. Eftersom det är svårt att beskriva mirakel, så låter jag följande foton berätta vad som hände. Kommer även länka till Anders Ripas Flickr-konto.

img 1

Fullsmockat med folk i teatern.

img 2
Eric Jones med Henning Phan. Eric förklarar hur brutal en sponge ball rutin egentligen är och att samma gäller för mynt.

img 3
Erics rutin “Audio”, väldigt fin rutin.

img 4
Eric med Robert Berlin och Felix Fallkvist i en rutin som kommer visas i Penn & Teller’s “Fool Us” senare denna månaden.

img 5
Det coola gänget som stirrar på en ännu coolare Eric Jones. Carl-Einar var imponerad.

Sammanfattningsvis får jag säga att Eric Jones’ seminarie var väldigt trevligt, intressant och inspirerande. Om ni har chans att se honom live, gör det. Han är som en levande encyklopedi när han refererar till andra trollkarlars verk. Hans framtoning är artig och
professionell. Det enda jag kan klaga på är att det inte varade till midnatt.

Efter seminariet blev det inbördes beundran med ett och annat tips från Eric. Vi kom alla hem med en erfarenhet rikare.

Till nästa gång.

Text och Foto: Matz Johansson Bergström

Anders Ripas foton från mötet: https://www.flickr.com/photos/ripa/sets/72157658417983812/

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

2 reaktioner till “Göteborgs Magiska Klubbs möte 7 september 2015”

  1. Tak for reportagen, Matz!

    Jeg har indtil videre kun fået positiv respons på Erics indsats rundt omkring, og han gjorde det også fantastisk i Danmark, både ved vores årlige rea-dag og ved Magisk Junior Weekend.
    Har du mulighed, så sørg for at være på plads, når han torsdag, fredag, lørdag og søndag er i Stockholm. Torsdag, fredag og lørdag med optræden på Magic Bar, og lørdag endvidere med seminar og søndag med workshop. Tilmelding omkring det sidste her: https://docs.google.com/forms/d/1yL7E0gIJIJRs_jr7HuTm0U_D9FzW3KZAh0ipUxQFmkk/viewform?c=0&w=1

  2. Vill bara tacka för alla mail som kommer och som handlar om vad som händer i GMK .Det är roligt för oss som befinner oss i periferin och inte kan komma på så många möten

    Med tack och hälsningar TROLLANDO Lysekil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.