Hans Crispin utnämnd till hedersledamot i SMC

Hans Crispin

“It’s about time!” Så uttryckte TV-producenten Hans Crispin sin glädje när han utnämndes till hedersledamot i SMC och tilldelades föreningens förtjänsttecken med svart band. SMC:s president Ray Matson överräckte diplom, förtjänsttecken och blommor vid föreningens höst kick off på Magic Bar den 12 september.

Hans Crispin säger själv att han är en urusel trollare, men hans trolleriintresse var tillräckligt starkt för att han skulle komma att bli den person som satte trolleriet på kartan – TV-rutan – i Sverige på 90-talet med programserien Magiskt. I den första serien, 1993, medverkade skandinaviska trollkarlar, och programmet kompletterades med inköpt utländskt material. Programmet blev en framgång och inför den andra serien, 1996, var förutsättningarna helt annorlunda. Nu stod minsann utländska trollkarlar på kö för att komma till Sverige och vara med i programmet, t.ex. Kevin James, Michael Ammar och Patrick Page.

Magiskt tog trolleriet på allvar. Det var inte bara underhållning för stunden utan programmet lade grunden till en allmänbildning inom trolleri. Här fick man se olika grenar av trolleri, uppleva stora stjärnor, ta del av historia. Många följde programmet och spelade in varenda avsnitt på VHS-kassetter. Stunderna med Magiskt var heliga. Än idag, 20 år senare, får Hans Crispin brev som handlar om programserien.

Text och bild Christina Nyman

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.