Magica Club Luxembourg – nyheter

Det är så roligt när det är mycket på gång i och runt en trolleriförening. Här i Magica Club Luxembourg har aktiviteter av de mest skiftande slag avlöst varandra den senaste tiden.

Artistjubileum

Vår hedersmedlem och f.d. president David Goldrake firar 15 år som artist på heltid. Som en del i firandet, och för att låta så många människor som möjligt uppleva trolleri, verkade han som magiambassadör under tio dagar i en stor shoppinggalleria. Tre gånger per dag var det show time, och däremellan kunde de förbipasserande på nära håll titta på utställda illusioner och antika trollerilådor, få en inblick i trolleriets histora, se på video och naturligtvis få en autograf och ta ett foto.

David Goldrake upptäder inte bara i Luxemburg; landet är ju inte särskilt stort. Förra året koncentrerade han sig mycket på den amerikanska marknaden. I höst blir det turné i Tyskland med en helaftonsföreställning. http://www.davidgoldrake.com/

DG Goldrake1a

 Christina & David Goldrak. Min väninna Sirpa har blivit riktigt intresserad av trolleri.

Goldrake2a

 Så nära att man kan nästan ta på illusionerna 

Välgörenhet

Den 5 juni var vi fyra från föreningen som deltog i ”Dreamnight at the Zoo”. Det är ett välgörenhetsprojekt som anordnas ungefär samtidigt på många håll i världen. Under en kväll bjuds kroniskt sjuka barn och barn med funktionshinder samt deras syskon och föräldrar på en massa skojiga aktiviteter. Arrangörerna i Luxemburg hade beställt ett riktigt drömväder; 28 grader varmt långt in på kvällen. ”Dreamnight” i Luxemburg hade 540 besökare, och många glada skratt hördes runtom i parken.

Dreamnight1a Dreamnight2a

Romain Back och hans mycket populära åsnedocka. Irina Chechulina blev medlem i föreningen i mars. Hon har lång erfarenhet av att roa barn.

Skolprojekt

I lördags kväll var vi allt lite extra stolta i klubben. William Leandro (Young) som har tillhört ungdomsgruppen i flera år presenterade sitt skolprojekt. Tillsammans med fyra andra studenter har han arrangerat en gala show från A till Ö; ordna lokal, fixa sponsorer, boka artister, sköta marknadsföring, etc, etc. Intäkterna kommer att gå till välgörenhet i Nepal. Det var god stämning i publiken, och killarna fick mycket applåder av sina lärare.

FullSizeRender

Christina Nyman, President, Magica Club Lëtzebuerg

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Magica Club Luxembourg – nyheter”

  1. Så intressant och livsbejakande att få info om att den magiska konsten kommer ut i den miljö – där den hör hemma , nämligen till glädje och gamman för den vanliga publiken, gemene man och alla dem som gärna vill upleva ……
    en glad och positiv stund.

    BRAVO !!!!

    Keep up the good work !! ———— ZARRO ZARRO.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.