Meddelande angående Magi-Arkivet

Från och med 1 januari 2016  tänkte jag testa konceptet “shareware”. Det är helt OK att läsa och titta på min blogg, men om ni finner intresse i det ni läser, så får ni gärna betala in 50:- för året 2016. Använd Swish +46705725390, Paypal christer@magiarkivet.se eller Länsförsäkringar 90239420855.

Givetvis kan och ska jag inte hindra någon från att gå in på bloggen, även om ni inte vill betala något! Men det kan kanske bli några kronor till stöd för Magi-Arkivet, som inte har några som helst bidrag från något håll. Dessutom ser jag om intresse för Magi-Arkivets bloggs fortlevnad finns. Jag garanterar att varenda öre går till Magi-Arkivets kostnader.

Idéen fick jag från Cirkusakademien, som varje jul vädjar om bidrag till Cirkusarkivet från medlemmar och prenumeranter på deras tidning.

Under 2015 publicerades på Magi-Arkivets blogg 400 inlägg – lite mer än ett om dagen. Jag hoppas att tillsammans med mina duktiga medarbetare kunna hålla denna service även under 2016! Tror inte man kan hitta så mycket information om nordiskt trolleri någon annanstans? Rätta mig om jag har fel!

TOM STONE skrev på Facebook:

Vid magi-VM FISM2012 var tre personer från hela världen nominerade till specialpriset för “History, research and scholarship”. En av dessa var Christer Nilsson från Nyköping.
Varför?
Därför att Christer ägnat ett helt liv åt att dokumentera Svenskt och Skandinaviskt trolleri ”” helt ideellt.
Det är nu 60 år sedan Christer skrev sin första tidningsartikel om ämnet.
Det är 50 år sedan han blev redaktör för Svensk Magisk Cirkels medlemsorgan, en post han höll längre än någon annan i föreningens historia; hela 23 år, fram till 1989.
Genom åren har Christer bl.a. varit faktagranskare för trollerirelaterade ord i Nationalencyklopedin, och han har publicerat ett par böcker i denna extremt smala nisch.
Sedan 1998 har Christer publicerat sitt arbete på internet… hela 400 poster under 2015, mer än en per dag. 
Magiarkivets besöksfrekvens är väldigt imponerande!
….och först nu, vid 84 år ålder har tanken slagit honom att det kanske finns folk som gärna donerar en slant för privilegiet att få ta del av hans ansträngningar. En frivillig donation på 50 kr, föreslår han själv… för uppåt 400 poster per år och 60 års ideellt arbete…. Man får knappt en hamburgare för 50 kr…
Jag ser dock inga skäl till att någon ska behöva begränsa sig till den blygsamma siffran. Donera det du kan till denna osannolika kulturgärning. “Make it rain!” Kan du donera 500 kr, så gör det. Kan du donera 5 kr, så gör det. Jag satte själv precis över 200 kr.

Ett varmt och innerligt tack till de 30 läsare som redan första dygnet donerade en slant till Magi-Arkivet! Christer

 

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.