Moderna Illusionisters Cirkels Lilljul med Leif Olberius

Det är nu snart dags för årets sista möte, vilket är vår Lilljul. Datumet är 7 december. Vi tänkte att vi skulle avsluta året med något riktigt stort. Så Leif Olberius är bokad att komma och underhålla oss med ett seminarium och en föreställning. Beträffande föreställningen kommer Leif att göra den akt som han gör för “vanligt folk” – helt enkelt underhållande trolleri.

03JJg59m

Leif Olberius började trolla som sjuåring och trollade in i Svensk Magisk Cirkel som tioåring! 1978 deltog Leif i Junior SM och blev coming man i scenmagi. 1979 blev han i Örebro Svensk Junior-Mästare i scenmagi. Leif tränade och tävlade ivrigt under hela tonårstiden. Han ägnade sig framför allt åt manipulation med bollar som specialitet men också close-up. I övre tonåren tröttnade han på trolleri och började ägna sig mer åt teater för att till slut bli professionell skådespelare. 1997 blev han mer eller mindre tvingad av Martin Hansson att börja trolla igen, och gradvis lade Leif ner skådespelandet och ägnade sig alltmer åt trolleri. Och har man sett! Fingerfärdigheten tycktes liksom sitta kvar och teaterkunskapen visade sig vara idealisk att ha till hands. Mitt i alltihop passade han på att bli juniorkontaktman i SMC också. Han har också hjälp många unga trollkarlar med deras akter. Leif jobbar gärna i olika format, allt från close-up till stora illusioner. På senare tid har han setts framträda mycket på Magic Bar och tillsammans med kollegan Gay Lundin underhåller han ofta på Viking Lines båtar. Och samarbetet med Martin Hansson håller i sig.

http://olberius.com.

Som vanligt blir det julbord och julklappsutdelning. Medtag julklapp (något magiskt för cirka 100:-) Kostnad 250:- för julmat och underhållning.  Obligatorisk anmälan till Johan Nylinder  johan@nylinder.com

Vi samlas som vanligt 18:00 och drar igång 18:30 på Hemgården i Norrköping.

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.