Norrköpings Ungdomscirkus

Årets föreställning, “En magisk resa”, gavs på Tyska torget i Norrköping. Vi fick följa med på en spännande resa genom hav, ängar och mörka gränder. Det blev en föreställning med luftakrobatik, mänskliga pyramider, jonglering, enhjuling och mycket, mycket mer.

DSC_0742Efter Cirkus Scott tog vi oss till Tyska torget, där vi skulle se dagens föreställning klockan 17.00. Medan vi väntade på att få köpa biljetter (60:- /st !) träffade vi cirkusentusiasten Björn Seger från Finspång, så det blev en stunds trevligt cirkusprat. Föreställningen var nästan utsåld, vilket betyder en publik på cirka 350 personer.

Det blev två timmars program med en kvarts paus, så det hände mycket. Lindans, små “blommor” som vattnas, växer upp och gör akrobatik, ett 15-tal “getingar” som hoppar och gör kullerbyttor, flicka i trapetsgunga, 7 sjömän som hoppar plint a la Veteranerna, 12 “pingviner” utför akrobatik, skepp på böljande hav med akrobatflickor, rockringar, flickor som jonglerar, ett diabologäng, 5 flickor med hopprep, flicka i ring, akrobatik i lakan, cykeltrupp.

DSC_2018 DSC_2019

DSC_2021 DSC_2024

DSC_2023

DSC_2028 DSC_2033

DSC_2030

Mycket akrobatik blev det men när det gäller små barn så är det väl det som man börjar med, men det är ju ingen tvekan om att de andra artistdiciplinerna drar ner de mesta applåderna. Alla var bra, men jag vill ju gärna framhålla de plinthoppande sjömännen, flickan med rockringar, jonglörerna, diabolokillarna och tjejen, hopprepshopparna och förstås den avslutande enhjulings- och höghjulingsakten.

Fantastiskt fin regi, vackra dräkter och pigg inspelad musik gjorde det hela till en stor behållning! Och när man i finalen ser hela manegen fyllas med ungdomar, så förstår man hur många medverkande det är i en sådan här uppsättning – plus alla ideellt jobbande föräldrar. Detta är en kulturgärning om något!

Foto Gertrud Nilsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Norrköpings Ungdomscirkus”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.