Örebro Magiska Cirkels trollerifestival i Tryggeboda den 3 maj 2015

Så var det åter dags för den årliga trollerifestivalel i Tryggeboda missionshus, den femte i ordningen. Vädret var på arrangörernas sida och lokalen fylldes snart av förväntansfulla barn med sina föräldrar och kamrater som kommit för att njuta av trolleri, tipspromenad, lotteri, fika samt än mer trolleri.

Ray Ardo (Hans Axelsson) var i vanlig ordning konferencier och först ut på scenen var den gamle räven Willardo (Willy Fogelqvist) som körde sin vanliga kabaréakt till musik. Den har han kört i många år så den sitter i ryggmärgen. Publiken applåderade och gjorde stora ögon när han trollade fram mjölkglas, länkade ihop stora ringar, sammanfogade  sidendukar, producerade champagneflaskor och plockade glödande kulor ur friska luften.

Näste man på tiljorna var Trollkarlen Jonas (Jonas Århammar). Denne prisbelönte trollkarl visade valda delar av sin barnakt som han framgångsrikt tävlat med i SM ett par år. Barnen skrek av skratt när plånboken brann, trollstavar krånglade och mycket annat. Hans version av Misers Dream slutade med en skoproduktion och i skon fanns en colaburk. Han avslutade med professor Cheers reprutin där hans kalsonger till barnens stora förtjusning dök upp fastknutna på repet. ”Mina bästa trollerikalsonger” utbrast han innan applådtacket.

Nu återkom Willardo med sällskap av buktalarfågeln Kraxy. Kraxy skulle visa ett reptrick som de tränat på i flera år men han var mer intresserad av att busa, dricka mjölk och flirta med publiken. Efter sju sorger och åtta bedrövelser lyckas han emellertid förvandla repet till en näsduk och de båda tackade den förtjusta publiken för applåderna.

Så äntrade ÖMC:s President Leo Kim (Mikael Johansson) scenen. Han hälsade alla välkomna med en skål i cola som han hällde upp ur en burk. Denna burk lyckades han i slutet av programmet mirakulöst både knyckla ihop, räta ut och försegla samt fylla igen så han kunde öppna den och skåla igen som avslutning. Naturligtvis var det Anders Modéns Healed and Sealed som publiken förbluffades av. Där emellan hann han med en monterutin med jumbokort, berätta historien om det lilla ångloket Kalle Tuff-tuff (Edwins Choo Choo Charlie) som ändrade färg flera gånger och som avslutades med att Leo förvandlades till stinsen komplett med glasögon, mössa och lustig grimas.  Han hann också med att trolla in en lånad ring i en förseglad konservburk med bönor (Collector workshops Can & Corn).

Nu blev det fikapaus och Johan Rosengren sålde lotter för brinnande livet eftersom vi hade ett dignande vinstbord att dela ut.

Akt två inleddes med att Trollkarlen Jonas och Leo Kim visade delar av ÖMC:s tävlingsakt från stadsmästerskapen (som de inte vann”¦) där de rev sönder tidningar och satte ihop dem med varierande resultat. Därpå lät Jonas en åskådare fritt (nåja”¦) välja ett kort som sedan Leo ritade av på ett block. Det visade sig vara fel kort men han ritade då perspektivlinjer på kortet så det blev en hel kortlek och ur denna steg det valda kortet upp (Martin Lewis´ Cardiographic).

Nu var det dags för en av de nyare medlemmarna i ÖMC att visa vad han hade att bjuda på. Kalle Nilsson heter han och han jobbar med teater, vilket verkligen märktes. Det var klassisk mimkomik, kontaktjonglering , zombiekulan, card stab med gaffel, servettätning och minsann hann han inte med en saltomortal också!

Näste man till rakning var Tiaz Perdino (Mattias Persson), ÖMC:s store mentalist som förbluffade publiken med tankeläsning av både ung och gammal.

Den som fick uppdraget att avsluta showen var Niclas Jakobsson som visade en slipad akt med produktion av glas, ballongsväljning (”Oroa er inte. Den kommer fram igen i morgon. Annan färg men den kommer fram.). Han avslutade med svävande bordet till musik samt silk to egg.

Örebro Magiska Cirkel ber att få tacka den underbara publiken som återkommer år efter år och gör detta  arrangemang till en succé. Vi återkommer nästa vår!

Vid pennan och kameran: Mikael Johansson aka Leo Kim

Leo_Kim Leo_Kim_cardiographic

Leo_och_Jonas

Ray_Ardo Trollkarlen_Jonas

Tiaz_Perdino2

WillardoWilly_Och_Kraxy

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.